Operacijski sistemi
26.12.2011 08:06

Deli z drugimi:

Share

Firefox 9 za tablice Android

Firefox 9 za Android navdušuje!
Firefox 9 za Android navdušuje!

Mozilla je v drugi polovici decembra pripravila že deveto različico odprtokodnega spletnega brskalnika Firefox. Ta je na voljo za osebne in prenosne računalnike z operacijskimi sistemi Windows, MacOS X in Linux. Ker je bil novinec deležen številnih pozitivnih kritik in ker sta Google in Mozilla podpisala novo triletno pogodbo o sodelovanju, so programerji pohiteli s pripravo brskalnika Firefox 9 za tablične računalnike z operacijskim sistemom Android.

Programerji so tu opravili izjemno delo, saj so spletni brskalnik Firefox 9 povsem prilagodili tabličnim zaslonom na dotik. Tu so vse funkcionalnosti brskalnika na dosegu roke oziroma prstov. Ker se vmesnik za upravljanje z zavihki prikaže le na zahtevo, je pri deskanju na voljo celotna površina zaslona. Mobilni Firefox 9 koristi celo orodno vrstico Androida. Na ta način ima uporabnik na voljo le tiste grafične elemente, ki jih v določenem trenutku dejansko potrebuje.

Programerji so pri mobilnem Firefoxu 9 precej izboljšali podporo za spletni standard HTML5. Ta med drugim omogoča polno koriščenje spletne kamere na mobilnih napravah Android. Vse prednosti in novosti mobilnega spletnega brskalnika Firefox 9 so Mozillini programerji zbrali na spletni strani http://goo.gl/eB2jo. Če vas je mobilni Firefox 9 za Android prepričal, je ta na voljo za prenos na spletni strani http://goo.gl/NrUzy.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku