Računalništvo, telefonija
18.12.2017 14:37

Deli z drugimi:

Share

Facebook nam sedaj omogoča, da utišamo prijatelje!

Možnost »snooze« na Facebooku skrije obvestila nadležnih kontaktov za 30 dni.
Možnost »snooze« na Facebooku skrije obvestila nadležnih kontaktov za 30 dni.

Spremembe so stalnica na družbenem omrežju Facebook, saj mora podjetje reagirati na vse poizkuse podjetij in posameznikov, ki preizkušajo številne trike, kako bi se dokopali do vaše časovnice in pridobili vašo pozornost. Razne senzacionalistične zgodbe, katerih namen je samo privabiti klik s strani uporabnika, so vsakdanja nadloga. Nekateri naši prijatelji ali znanci pa so lahko tako tečni, da jih včasih celo blokiramo in nanje preprosto pozabimo.

Ker pa nepremišljeno objavljanje raznovrstnih stvari na Facebooku pri večini uporabnikov traja le nekaj tednov ali celo dni, so na družbenem omrežju uvedli novo možnost. Tu gre za funkcionalnost utišanja uporabnikov (snooze), s katero lahko preprečimo prikazovanje sporočil določenega uporabnika, ko se prijavimo v Facebook. Nova možnost je aktivna 30 dni, nato se samodejno izključi in splet lahko vidimo obvestila utišanega uporabnika.

Če naš prijatelj ali znanec še vedno objavlja nadležna sporočila, ga po potrebi lahko utišamo še za dodanih 30 dni. Če pa ta uporabnik ne preneha s tem početjem tudi po več mesecih, mu lahko preprosto prenehamo slediti z možnostjo »unfollow«. Možnost utišanja uporabnikov (snooze) na družbenem omrežju Facebook še ni na voljo vsem, zato bodo morali nekateri uporabniki nanjo počakati še nekaj dni ali morda tednov.


Prijavi napako v članku