Računalništvo, telefonija
17.11.2006 12:08

Deli z drugimi:

Share

Evropska komisija odobrila ustanovitev Nokia Siemens Networks

Evropska komisija je potrdila združitev družbe Nokia Networks in oddelka Siemens, ki se ukvarja s telekomunikacijskimi omrežji, v novo družbo Nokia Siemens Networks. Komisija je ocenila, da nastanek novega združenega podjetja ne bo ogrozil konkurence na relevantnih tržiščih na področju mobilnih in fiksnih telekomunikacijskih omrežij in storitev.

Simon Beresford-Wylie, CEO nove družbe, je pozdravil odločite evropske komisije, saj je po njegovem mnenju to pomemben korak k odobritvi nove družbe in odlična novica za poslovne partnerje. Dodal je: “Prepričani smo, da je odločitev komisije ključna za nadaljnje formiranje nove družbe. V nekaterih državah pogovori sicer še vedno potekajo, vendar smo prepričani, da bomo združitev izpeljali v dogovorjenih rokih.”

Simon Beresford-Wylie je še enkrat izpostavil prednosti, ki jih bo prinesla nova združena družba: “Ponudba družbe Nokia Siemens Networks bo lahko kupcem ponudila resnično napredno in široko paleto konkurenčnih produktov, hkrati pa bo prinesla dobrobiti tudi delničarjem. Svojim kupcem bomo pomagali pri zmanjševanju njihovih stroškov, povečanju dobička in jih ponujali resnično napredne tehnologije.”


Prijavi napako v članku