Računalništvo, telefonija
18.07.2019 09:01

Deli z drugimi:

Share

Evropska komisija je Airbnb prisilila k spremembi cen za Evropejce

Ko bomo odslej preko spletne tržnice Airbnb iskali ponudbo za nastanitev, bomo takoj videli skupne stroške na strani z rezultati.
Ko bomo odslej preko spletne tržnice Airbnb iskali ponudbo za nastanitev, bomo takoj videli skupne stroške na strani z rezultati.

Spletni portal oziroma spletna tržnica Airbnb, na kateri lahko ljudje ponujajo, najdejo in najamejo stanovanja, apartmaje ali vikende, je v zadnjem času zelo priljubljena. Njen začetek pa je več kot zanimiv. Storitev je dejansko zaživela leta 2008, ko sta dva oblikovalca delila stanovanje s tremi potniki, ki so iskali prostor za prenočitev. Iz tega dogodka je nastala platforma, ki danes ponuja milijone prenočišč po vsem svetu, uporaba pa je tako enostavna, da je primerna za vse.

Mnogi uporabniki pa so imeli precejšnje težave s končno ceno za nastanitev, saj vsi stroški med postopkom rezervacije niso bili prikazani. Teh težav vsaj Evropejci ne bomo več imeli, saj je spletna tržnica Airbnb po »navodili« Evropske komisije to področje precej izboljšala. To za potrošnike pomeni, da bodo takoj seznanjeni s končno ceno nastanitve, saj skritih stroškov ni več. Airbnb je s tem pokazal pripravljenost za sodelovanje z Evropsko komisijo in nacionalnimi organi za varstvo potrošnikov, saj so v zgolj nekaj mesecih znatno izboljšal način delovanja svoje platforme.

Ko bomo odslej preko spletne tržnice Airbnb iskali ponudbo za nastanitev, bomo takoj videli skupne stroške na strani z rezultati. Ti vključujejo tudi vse obvezne pristojbine (kot so na primer stroški storitev, čiščenje in lokalne pristojbine), ki so bili prej prikazani šele med postopkom rezervacije.


Prijavi napako v članku