Računalništvo, telefonija
18.04.2023 08:39

Deli z drugimi:

Share

Evidentiranje časa z uporabo mobilnih naprav

Sistemi evidentiranja delovnega časa vedno bolj prehajajo na uporabo mobilnih naprav kot medija za evidentiranje, v ta namen pa so se pojavili tudi različni načini uporabe novih tehnologij. Sistem eTM je svoje funkcionalnosti nadgradil z uporabo NFC in BLE tehnologije. V praksi najdemo veliko aplikacij z uporabo NFC (proizvodnja, storitvena dejavnost, logistika). Eden izmed zelo pogostih primerov je uporaba na terenu, kjer se obhodi objektov identificirajo z NFC nalepko. Druga zanimiva stvar pa so tako imenovane BLE točke – to so majhni baterijsko napajani BLE (Bluetooth Low Energy) oddajniki, ki služijo kot nadomestek fizičnega registratorja in uporabnikom dovolijo prijavo preko mobilne aplikacije samo takrat, ko se nahajajo v neposredni bližini oddajnika. S tem se lahko izognemo temu, da bi se zaposleni prijavljali od drugod ali od doma, ko to ni dogovorjeno.

Uporaba je zelo enostavna in poteka preko mobilne aplikacije MiniOffice, ki je na voljo v različici za Android, prav tako pa tudi za operacijski sistem iOS. Uporabnik v praksi odpre aplikacijo, nato v primeru uporabe NFC prisloni mobilno napravo na nalepko, ki jo naprava prebere, ali pa v bližini BLE točke izbere željen dogodek. Dogodki so lahko nastavljivi na določeno lokacijo. V primeru, da BLE točka ni najdena, sistem javi, da nobene točke ni v bližini.

Sistem na osnovi informacije nalepke ali BLE točke ve, katera funkcionalnost ali lokacija je povezana z uporabnikom. V primeru, da ni internetne povezave, aplikacija deluje tudi v “offline” načinu.

Dodatna funkcionalnost pa je tudi uporaba mobilne naprave na že obstoječih registratorjih delovnega časa, kjer s primernim čitalcem popolnoma zamenjajo RFID medije, kot so obeski in kartice. Naprava se enostavno prisloni na čitalec ali pa se v neposredni bližini brezkontaktno poveže s posebnimi kretnjami. Možna je tudi uporaba za kontrolo dostopa in odpiranje vrat.

V praksi se je nadgradnja sistema eTM z NFC/BLE tehnologijo pokazala kot zelo uporabna. Uporaba uvaja red in transparentnost na področja, kjer je potrebno ročno beleženje.

Več informacij o eTM sistemu najdete na spletni strani www.e-tm.si ali telefonski številki 02 3000 360.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BIROMATIK NT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri BIROMATIK NT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

BiromatikNT logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BIROMATIK NT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več