Računalništvo, telefonija
19.03.2011 18:56
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Enostavno iskanje slovenskih podjetij

Večkrat nagrajeni Pirs omogoča učinkovito iskanje slovenskih podjetij in komuniciranje z njimi.
PIRS je poslovni imenik s preverjenimi podatki o slovenskih podjetjih, njihovih izdelkih in storitvah.
PIRS je poslovni imenik s preverjenimi podatki o slovenskih podjetjih, njihovih izdelkih in storitvah.

Iskanje prek spletnih iskalnikov je nepogrešljiv način pridobivanja informacij, tudi tistih o slovenskih podjetjih. Ko potrebujemo dobavitelja, izvajalca določenih storitev ali podjetje, ki mu želimo ponuditi izdelke ali storitve, najprej izkoristimo poznanstva. A večkrat nam to ni na voljo, zato iščemo na internetu. Na voljo je ogromno podatkov, pogosto preveč. Ali spletni iskalnik sploh najde iskano podjetje, je precej odvisno od optimizacije spletnih strani, še zlasti v primeru, če v iskalno polje vpišemo izdelek. Sledi veliko klikanja po straneh podjetij, zato zna biti iskanje ponudnikov določenih izdelkov ali storitev prek iskalnika dolgotrajno.

Iskanje in uporaba orodij

Recimo, da potrebujemo tiskarja za tisk promocijskega materiala. Če v iskalnik vpišemo »tiskarna«, bomo našli nekaj sto tisoč spletnih strani, ki vsebujejo to besedo. Med njimi moramo izluščiti tiskarje, ki jim želimo poslati povpraševanje, kar je lahko zelo zamudno. Temu se da preprosto izogniti. S pomočjo Pirsa (Poslovni informator Republike Slovenije) lahko v samo nekaj sekundah najdemo tiskarne v Sloveniji. Izbor dodatno zožimo na regijo, recimo na Ljubljano, nato pa jim le še pošljemo povpraševanje prek elektronske pošte. Na spletnem Pirsu so na voljo brezplačna orodja, ki dodatno olajšajo delo. Omogočajo izvoz podatkov izbranih podjetij v datoteko, pošiljanje povpraševanj ali ponudb, izvoz lokacije za navigacijske naprave ali shranjevanje najdenih podjetij in njihovih podatkov. Za uporabo orodij je potrebna le brezplačna registracija.

Na zadnjem kongresu Združenja evropskih izdajateljev poslovnih imenikov in podatkovnih baz (EADP) v Benetkah je Poslovni informator Republike Slovenije (PIRS) prejel najvišjo nagrado za kakovost in odličnost na področju poslovnih imenikov v letu 2010. Poleg prepričljive globine informacij in načina iskanja so žirijo še posebno navdušila pridobljena dovoljenja za pošiljanje e-sporočil podjetjem brez kršenja slovenske zakonodaje o neželenih komunikacijah. Za Slovensko knjigo, ki že od leta 1992 izdaja Pirs na različnih medijih, je to že četrta nagrada v elitni konkurenci v zadnjih 10 letih.

Dodatne vsebine

Na izbor poslovnega partnerja vpliva veliko dejavnikov, zagotovo pa je eden najpomembnejših njegova stabilnost. V današnjem času si sodelovanja z nezanesljivimi podjetji preprosto ne moremo privoščiti, saj je takšno tveganje lahko tudi usodno za podjetje. Bonitetno poročilo ponuja najboljšo sliko poslovanja, spletni Pirs pa omogoča naročanje bonitetnega poročila za slovenska podjetja. Zagotovo je strošek za takšno poročilo več kot upravičen v primerjavi s škodo, ki jo sicer lahko utrpimo.

Olajšano je tudi iskanje informacij o poslovanju v evropskih državah. V sklopu Pirsa so najpomembnejše poslovne informacije za 50 evropskih držav zbrane pod rubriko »Pirs in Evropa«.

Zgoščenko Pirs 2011 si lahko v celoti prenesete s spletne strani Pirsa. -oglasno sporočilo


Prijavi napako v članku