Računalništvo, telefonija
Slušalke
02.09.2022 07:01

Deli z drugimi:

Share

Ena, dva, tri … osem novih Philips zvočnih naprav

Če želite izvedeti, katere naprave in tehnologije bodo povzročile največji medijski direndaj v tekočem letu, potem se morate udeležiti vsakoletnega mednarodnega sejma IFA.

Brez skrbi, če ne uspete, lahko se zanesete na nas. V prejšnjem članku smo pokrili področje televizorjev, kjer je Philips predstavil kar dva nova OLED modela, med njima si je OLED+937 prislužil celo nagrado EISA za najboljši domači kino leta 2022/2023. To pa ni edina nagrada, ki jo je konkurenci spretno izmaknil Philips. Njihov novi Soundbar TAFS1 7.1.2 je prejel nagrado EISA 2022/2023, in sicer za najboljši kompaktni Soundbar.

Predstavitev družbe TP Vision, ki upravlja z blagovno znamko Philips Avdio, je bila v znamenju vsestranskosti. Čeprav je večino žarometov z EISA nagrado ukradel Philips Soundbar zvočnik, ne smemo zanemariti še ostalih 7 zvočnih naprav, s katerimi želi Philips pokriti širok spekter uporabnikov in scenarijev uporabe.

Kaj vse so predstavili?

  • Štiri nove Phillips soundbar zvočnike
  • Vsestranske zvočnike Fidelio TAFS1
  • Tri modele slušalk za različne profile uporabnikov

Z bogatim zvokom bodo ušesa uporabnikov razvajali od oktobra 2022 naprej.

Družina Philips Fidelio postala še bogatejša

Philips Fidelio je dobro poznano ime med ljubitelji glasbe in filmov. Zvočna družina je do sedaj vključevala nagrajeni Soundbar TAFB1 in nizkotonski zvočnik TAFW1. Januarja pa so prvič predstavili novi Wi-Fi zvočnik TAFS1, ki si z bratoma deli enako kombinacijo vrhunskega dizajna, napredne tehnologije in poenostavljene uporabniške izkušnje.

Kompaktno ohišje skriva labirint napredne strojne opreme: srednje in visoko-tonska akustična enota, dodatna akustična enota, nizkotonski zvočnik z dvema pasivnima membranama in ambientalna razširitev z LED diodami, ki so združljive s Philips Ambilight televizorji.

Zvočnik TAFS1 lahko deluje samostojno, v stereo načinu ali kot Dolby Atmos sistemski satelitski zvočnik. V stereo načinu sta dva zvočnika TAFS1 povezana s televizorjem Ambilight, ki prevzame vlogo centralnega zvočnega kanala, zvočnika pa imata vlogo podaljšanega levega in desnega kanala. Formuli so dodali še visokokakovostno tehnologijo večprostorskega zvoka DTS® Play-Fi® in končni rezultat je močan prostorski zvok, ki pokrije vse kotičke doma ter razširjen spekter zvočne reprodukcije.

Wi-Fi zvočnik TAFS1 cena?

  • Fidelio TAFS1 – 329,99 EUR

Philips soundbar zvočniki so najboljši prijatelji televizorjev

Ne enega, ne dva, niti ne tri, Philips Avdio je predstavil kar štiri nove Soundbar zvočnike za dopolnitev zvoka vašega televizorja.

Novinci imajo visoko izhodno moč, brezžične nizkotonske zvočnike, možnost stenske namestitve in kot prvič poleg levega in desna zvočnega kanala še stranske visokotonske zvočnike. Prestol je zasedel Philips Soundbar TAB8907, ki zagotavlja kinematografske zvoke z zmogljivim ojačevalnikom z izhodno močjo 720 W in akustičnimi enotami Dolby Atmos. V osnovi gre za sistem 3.1.2, ki pa ga lahko z dodajanjem dveh zadnjih zvočnikov razširite na polni sistem 5.1.2.

Drugo mesto je zasedel Soundbar TAB7807, ki komplementira Philips televizorje The One z visoko izhodno močjo 600 W, tehnologijo Dolby Atmos in DTS Play-Fi.

Bronasto mesto si je prislužil 3.1 model TAB7807 z namenskim osrednjim kanalom, stranskimi visokotonskimi zvočniki, izhodno močjo 620 W in možnost upravljanje prek tehnologije Philips Easylink.

Zadnji novinec je Philips TAB7207, ki kljub občutno nižji ceni ponuja kar nekaj zvočnih dobrot: sistem zvočnikov 2.1, izhodna moč 520 W, podpora za Dolby Digital, HDMI ARC in kot vsi ostali novinci tudi stranske visokotonske zvočnike.

Cena novih Soundbar zvočnikov?

  • TAB8907 – 659,99 EUR
  • TAB8507 – 499,99 EUR
  • TAB7807 – 419,99 EUR
  • TAB7207 – 274,99 EUR

Nove Philips slušalke za šport, delo in najmlajše člane gospodinjstva

Vsak ima svojo metodo za sproščanje. Za nekatere je to igranje video iger, tek, fitnes, osvajanje visokogorja, vsi pa se lahko strinjamo, da nas lahko prava glasba spravi v dobro voljo. Če pa nočemo s poslušanjem glasbe motiti ostale, je uporaba slušalk obvezna. Še dobro da je Philips pripravil tri nove slušalke, posebej prilagojene za različne scenarije: šport, delo in za navihane otroke.

Športne brezžične slušalke Philips TAA7607

Brezžične slušalke Philips TAA7607 so drugi model slušalk (po TAA7507), ki so bile zasnovane v sodelovanju s trenutno najbolj znano kolesarsko ekipo Team Jumbo Visma. Slušalke, ki so svojo končno podobo dobile po nasvetu številnih športnikov, so pričakovano pristen primerek, kako bi morale izgledati in delovati športne brezžične slušalke.

Pri športu so največji motilec za jasnost in natančnost zvokov zunanji motilci, kot je veter, okoljski hrup in premikanje športnika. Športne slušalke TAA7607 so se vseprisotne problematike lotile z odprto zasnovo, ki vključuje mikrofon s kostno prevodnostjo, ki v celoti odpravi šum vetra in okoliškega hrupa. Brez težav se lahko zoperstavijo tudi vremenskim razmeram, saj so odporne proti vodi in prahu (IP66).

Z enkratnim polnjenjem imajo avtonomijo delovanja kar devet ur, po 15 minutah polnjenja pa bodo pripravljene za celo uro poslušanja glasbe. Za nočne ptice, ki se radi gibljejo pod sijem zvezd, pa so pri Philipsu dodali še rdeč ovratni LED-trak za boljšo vidljivost.

Cena?

TAA7306 – 199,99 EUR

Slušalke, ki ščitijo občutljiva otroška ušesa

Tehnologija kostne prevodnosti je primerna tudi za otroke. Otroške slušalke TAK4607 imajo unikatno obliko, ki pasivno varuje občutljiva otroška ušesa pred visoko stopnjo glasnosti, obenem pa jim omogoča, da slišijo vse, kar se dogaja v neposredni bližini. Medtem ko igrajo video igre ali pa se učijo na daljavo, ne bodo odrezani od ostalega sveta, saj bodo zvoki iz okolice vseeno dovolj jasni. Tehnologija Bluetooth 5.2 bo poskrbela za zanesljivo povezavo, zato nenadnih prekinitev ne bo. Zmogljiva baterija omogoča do 5 ur predvajanja zvoka.   

Cena?

TAK4607 – 99,99 EUR 

Hibridne slušalke za zabavo in delo

Pandemija je pošteno premešala štrene v zasebnem in poslovnem svetu. Meja med zabavo in delom je bila dalj časa nejasna. Posledično se je na svetovni ravni uveljavil hibriden način dela, kjer se lahko zaposleni odločajo med delom v domači pisarni ali v podjetju. Philips se je prav tako prilagodil novi paradigmi in pripravil hibridne slušalke TAH8507, ki se lahko prilagodijo delu ali zabavi.

40-milimetrske akustične enote in sistem odstranjevanja šumov Noise Cancelling Pro bodo med delom poskrbeli za profesionalen zvok, po koncu delovnika pa bodo poskrbeli, da se slušalke TAH8507 zlahka prelevijo v izjemno dovršene slušalke za poslušanje glasbe in filmov. S tehnologijo Bluetooth in funkcijo MultiPoint boste lahko slušalke povezali z več napravami in med njimi tudi enostavno preklapljali. Avtonomija baterije je neverjetnih 55 ur, rdeči indikator pa bo sodelavcem in družini sporočil, da ste trenutno zasedeni.

Cena?

TAH8507 – 199,99 EUR

Za še več informacij obiščite spletno stran www.philips.si.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TP VISION
Za več informacij so vam na voljo pri TP VISION
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TP VISION? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Medic sistemi d.o.o.

Jerebova ulica 18, 8000 Novo mesto, Tel: 07 332 16 10
Kdo smo? Smo družinsko podjetje z več kot 35 letno tradicijo poslovanja.Smo informacijsko podjetje, ki skrbi za trajnostni razvoj kakovostne storitve in rešitev.Smo pravi ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
SoftwareOne je vodilni globalni ponudnik celovitih rešitev in storitev na področju programske opreme in oblaka, ki na novo določa, kako podjetja razvijajo, kupujejo in upravljajo ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10