Twitter
06.04.2022 14:04
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Elon Musk v upravnem odboru Twitterja

Elon Musk se bo pridružil upravnemu odboru Twitterja, potem ko je bilo v ponedeljek objavljeno, da je šef Tesle prevzel 9,2-odstotni delež v podjetju, s čimer je postal njegov največji delničar.

Pred tem je Musk svoje sledilce na Twitterju vprašal, ali želijo, da se na platformo doda gumb za urejanje. Musk je reden uporabnik Twitterja in pred kratkim je med svojimi sledilci izvedel celo anketo o tem, ali naj ustanovi lastno družbeno omrežje. Še pred tem je Twitter obtožil, da “ne spoštuje” načel svobode govora. Zaradi več čivkov se je že znašel v težavah s Komisijo za vrednostne papirje in borzo ZDA.

Med pogovori z Elonom v zadnjih tednih nam je postalo jasno, da bo v naš upravni odbor prinesel veliko dodano vrednost,” je v torek na Twitterju zapisal izvršni direktor, Parag Agrawal.

Obenem je strasten uporabnik in velik kritik platforme, kar je točno to, kar potrebujemo na Twitterju in v upravnem odboru, da bomo dolgoročno močnejši,” je dodal.

Nekdanji vodja Jack Dorsey je pohvalil to potezo in na Twitterju zapisal, da je Musku “zelo mar za naš svet in vlogo Twitterja”.

Muskov mandat se izteče leta 2024, kar je razvidno iz dokumentacije, ki jo je predložil Komisiji za vrednostne papirje. Musk ne sme biti dejanski lastnik več kot 14,9 % navadnih delnic družbe v obtoku, kar bo trajalo celo obdobje mandata v upravnem odboru ali 90 dni po njem.

Does Elon Musk now own twitter?

Musk je nakup delnic opravil po vrsti kritik, usmerjenih proti podjetju. Odkritosrčni izvršni direktor družbe Tesla je prejšnji mesec na Twitterju izvedel anketo o tem, ali Twitter spoštuje načela svobode govora. Dodal je, da razmišlja o vzpostavitvi novega družbenega omrežja.

Musk je po imenovanju v upravni odbor v torek namignil, da si bo prizadeval za prilagoditve platforme.

Veselim se sodelovanja s Paragom in upravnim odborom Twitterja, da bomo v prihodnjih mesecih bistveno izboljšali Twitter!“, je Musk zapisal na Twitterju.

Muskov delež je sicer največji med zunanjimi delničarji, vendar velja za pasivnega, kar pogosto pomeni, da imetnik ne poskuša nadzorovati ali vplivati na podjetje. Kljub temu so nekateri vlagatelji pričakovali, da bo Musk zavzel agresivno stališče. Po ponedeljkovem razkritju deleža so vlagatelji delnico potisnili za 27 % navzgor – to je bil najboljši dan od prve javne ponudbe delnic.

Nekaj ur po razkritju Muskovega deleža v podjetju je na Twitterju izvedel anketo med uporabniki o gumbu za urejanje. Agrawal je objavo ponovno objavil in pozval ljudi, naj “glasujejo previdno”, saj bodo posledice “pomembne”.

Menimo, da bo Muskova pridružitev Twitterju privedla do številnih strateških pobud, ki bi lahko vključevale vrsto kratkoročnih in dolgoročnih možnosti za podjetje, ki se še vedno spopada z oboroževalno tekmo na področju družbenih medijev,” je v sporočilu vlagateljem zapisal analitik podjetja Wedbush Dan Ives. “Čas je, da si pripravimo pokovko in spremljamo razvoj dogodkov v prihodnjih mesecih z Muskom v odboru,” je dejal.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Družbena omrežja Tesla


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več