Strojna oprema
04.03.2008 09:33
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Elektronsko pero SETCCE

SETCCE je posebej za slovensko tržišče skupaj z avstrijskim partnerjem SIGNificant pripravil rešitev ePero za elektronsko podpisovanje na prodajnih mestih ob fizični prisotnosti strank (podpisnikov). Rešitev ePero ima pred klasičnim elektronskim podpisovanjem z uporabo digitalnega potrdila pomembno prednost, saj podpisnik ne potrebuje digitalnega potrdila in drugih sredstev (npr. pametnih kartic in čitalnikov ali celo osebnega računalnika). Na ta način nabor podpisnikov ni več ozko omejen – za podpis zadostuje lastnoročni podpis dokumenta z elektronskim peresom, s katerim je opremljeno prodajno mesto.

Takšen podpis je na varen način nemudoma digitaliziran in vgrajen v podpisani dokument ter dodatno zaščiten s tehnološkimi sredstvi in organizacijskimi ukrepi. Rešitev je varna in v skladu s slovensko zakonodajo. Rešitev ePero predstavlja pomembno pridobitev za podjetja, ki svoje produkte in storitve prodajajo preko mreže poslovalnic ali s pomočjo prodajnih agentov na terenu. Omogoča popolno opustitev papirnega poslovanja, stranka pa lahko poleg elektronske kopije še vedno prejme papirni izvod podpisanega dokumenta.

Prihranki za podjetja so lahko izjemni – strošek obdelave papirnega dokumenta znaša tudi 20 EUR in več (priprava, tiskanje najmanj dveh kopij, lastnoročni podpis, rokovanje, arhiviranje, kasnejši dostop do papirnega dokumenta). Proces, ki je dematerializiran s pomočjo rešitve ePero, zniža stroške na zanemarljivo raven, saj so pripravljeni in podpisani dokumenti elektronski in se kot taki tudi hranijo.

Pomembnejši uporabniki rešitve so Mobilkom Austria, Orange, Sixt rent a car, zavarovalnica Wiener Staedtische in številni drugi. Rešitev ePero v celoti izpolnjuje zahteve slovenske zakonodaje s področja elektronskega poslovanja in podpisovanja ter zakona o (elektronski) hrambi dokumentarnega gradiva (ZVDAGA).


Prijavi napako v članku