Življenjski slog
08.06.2023 07:15
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

eHišnik – hišni mojster, ki vam je vedno na voljo

Vsak izmed nas se je kdaj srečal s težavo, da je moral doma kaj postoriti, a ni vedel, kako bi se zadeve lotil. Že kratek pogovor ali video klic s strokovnjakom bi zadevo rešil, a koga poklicati?

eHišnik je ime storitve, ki »gre hitro v uho«. Asistenčna storitev zagotavlja telefonski pogovor ali video klic z mojstrom, ki vam bo pomagal z nasveti za manjše popravilo. Ker nas je zanimalo več, smo se o tej zanimivi rešitvi pogovarjali s Timom Horvatom, produktnim vodjem asistence eHišnik, ki je nastala pod okriljem Zavarovalnice Sava.

Kako se je razvila ideja o asistenci eHišnik?

Razvoj storitve eHišnik se je začel z inovacijskimi aktivnostmi, katerih del  je pokrival tudi nadgradnjo domske asistence. Med snovanjem smo naleteli na podobne rešitve, ki so se začele pojavljati tako pri nas kot tudi v tujini. Nato smo pri vseh deležnikih preverili zanimanje po takšni storitvi, pojavila se je potreba in to je bilo dovolj, da smo domski asistenci kot dopolnitev priključili storitev eHišnik.

Namen storitve eHišnik je zagotoviti zavarovancem oddaljeno pomoč pri vsakršnem preventivnem vzdrževanju hiše ali stanovanja. Zavarovanci lahko na ta način z našo pomočjo sami preprečijo nastanek škode. S tem tudi sledimo zavezi, da naši zavarovanci niso nikoli sami.

Na kakšen način lahko stranke storitev koristijo?

Zavarovanci lahko doma naletijo na različne situacije, ki jih motijo ali za katere ocenijo, da jih je potrebno sanirati. Lahko gre tudi za splošna vprašanja za izboljšanje ali optimizacijo, na katera ne najdemo vedno pravih odgovorov, če sami raziskujemo po spletu. Prav tako nima vsak nekoga, ki bi mu pri takšnih situacijah priskočil na pomoč. V skupnem interesu nam je, da so domovi zavarovancev dobro vzdrževani, zato želimo pri tem pomagati.

Potreben je zgolj klic na brezplačno telefonsko številko kontaktno-asistenčnega centra zavarovalnice (080 19 20) ali sporočilo preko elektronskih medijev (kontaktni obrazec na spletni strani zavarovalnice ali e-poštno sporočilo na info@zav-sava.si). Zavarovanec na kratko opiše težavo, ki jo želi rešiti, glede na zahtevnost  lahko dobi nasvet takoj, lahko pa se organizira posvet s pogodbenim izvajalcem zavarovalnice.

Je pri eHišniku možna samo pomoč na daljavo ali tudi v živo?

Izvajalci zavarovancem brez dodatnih stroškov pomagajo preko telefonskega ali video klica. Na voljo pa je tudi možnost izvedbe vzdrževalnih del v živo. Moram poudariti, da gre pri storitvi eHišnik za preventivo, zato je morebitna izvedba vzdrževalnih del v živo samoplačniška.

Kakšne so v praksi glavne prednosti za stranke?

Prednost je predvsem svetovanje oziroma ogled na daljavo za različne težave v povezavi z ogrevanjem, vodovodom, elektriko, belo tehniko, tudi gradbenimi posegi. Lahko gre tudi za splošne preventivne ukrepe, vezane na različne letne čase. Izpostavil bi tudi dostop do preverjenih izvajalcev, s katerimi lahko zavarovanci dogovorijo termin za posvet na daljavo.

Med razvojem smo ugotovili, da marsikomu ni všeč, če mu po hiši ali stanovanju hodijo neznanci oziroma izvajalci. Vemo tudi, da danes izvajalci neradi hodijo na dom zaradi malenkosti. Omeniti je treba tudi pomiritev zavarovancev, saj lahko z enim klicem izvejo, kaj točno je narobe in dobijo potrditev, da je situacija rešljiva.

S kom dejansko stranka komunicira, ko pokliče eHišnika in ali je število klicev omejeno?

Za najpogostejša vprašanja lahko zavarovanci prejmejo informacije takoj s strani operaterjev kontaktno-asistenčnega centra. Ti so bili s številnimi izobraževanji in povezovanjem s strokovnjaki ustrezno usposobljeni za podajanje tiste prve informacije za pomoč zavarovancem. Za zahtevnejše posege pa se zavarovanca poveže z najustreznejšim strokovnjakom iz pogodbene mreže izvajalcev. Števila klicev ne omejujemo, želimo si jih. Zavarovancem smo tako na voljo tudi takrat, ko ne gre za reševanje škodnega primera ali sklenitve zavarovanja.

Morda že lahko poveste, za katere stvari stranke najpogosteje kličejo – od menjave žarnice do resnih opravil?

Največ klicev smo prejeli za belo tehniko, natančneje vzdrževanje pomivalnega stroja, kako se znebiti belih madežev na posodi ali kaj storiti v primeru slabega tesnjenja. V zimskem času smo prejeli tudi klice v zvezi z ogrevalnim sistemom s toplotno črpalko. V spominu mi je ostal primer, ko je pri neki gospe v primeru težav z mehanizmom garažnih vrat izvajalec med obiskom ugotovil, da je v njenem primeru nastala škoda, ki je bila krita po zavarovalni polici DOM, zato zavarovanka ni imela dodatnih stroškov za posredovanje izvajalca v živo. Konec dober, vse dobro! (P.R.)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več