Računalništvo, telefonija
08.03.2013 10:58
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prva pametna računalniška miška

Mlado italijansko podjetje Laura Sapiens je na spletnem portalu Kickstarter predstavilo prvo pametno računalniško miško, ki je vsestransko uporabna. Novost lahko namreč uporabljamo v vlogi naprave za upravljanje z gibanjem, strojno prepoznavanje uporabnikov ter celo za shranjevanje in prenos podatkov.
Pametna računalniška miška Ego! Smartmouse daje nepogrešljivi periferni enoti povsem nov pomen.
Pametna računalniška miška Ego! Smartmouse daje nepogrešljivi periferni enoti povsem nov pomen.

Italijansko podjetje Laura Sapiens, ki je na trgu prisotno komajda dve leti, je na spletnem portalu Kickstarter presenetilo s predstavitvijo nadvse inovativne računalniške miške, ki nepogrešljivi periferni enoti daje nov pomen. Pametna računalniška miška Ego! Smartmouse se namreč lahko pobaha s številnimi funkcijami, ki nam bodo precej poenostavile delo z računalniškimi sistemi. Novost je namreč opremljena s pospeškomeri, giroskopom in digitalnim kompasom, kar omogoča, da jo lahko uporabljamo celo v vlogi brezžičnega upravljavca večpredstavnostnih vsebin.

Pametna računalniška miška Ego! Smartmouse je za nameček opremljena še z vgrajenim pomnilnikom kapacitete do osem gigabajtov, digitalnim fotoaparatom ločljivosti VGA, na dotik občutljivo površino, motorčki za vibracije in diodami LED za obveščanje. Za povezovanje z zunanjimi napravami je na voljo brezžična povezava Bluetooth. Da vse deluje kot celota, pa skrbita procesor ARM Cortex-A9 frekvence 400 MHz in namenski operacijski sistem, ki temelji na osnovi Linuxa.

Računalniško miško Ego! Smartmouse lahko uporabljamo celo v vlogi naprave za prijavo v sistem, kar pomeni, da lahko v celoti nadomesti nadležna dostopna gesla. Projekt prve računalniške miške si lahko ogledate na spletni povezavi http://goo.gl/PbSQn. Če bo italijansko pojdete Laura Sapiens na spletnem portalu Kickstarter zbralo dovolj začetnega kapitala, bo novost na prodaj že letos. Maloprodajna cena vstopnega modela naj bi se v prosti prodaji gibala okoli preračunanih 115 evrov.


Prijavi napako v članku