Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
21.01.2023 08:53

Deli z drugimi:

Share

Edinstvena, pametna in okoljsko trajnostna rešitev za upravljanje energije v gospodinjstvih

• Inteligentna, intuitivna in privlačna rešitev Schneider Home prihrani denar in ohranja udobje – tudi ko zmanjka elektrike.
• Energetska učinkovitost, ekološka trajnost in enostavna uporaba prihajajo v naše domove na povsem nov način.
Foto: Schneider Electric
Foto: Schneider Electric

Schneider Electric, vodilni na področju digitalne transformacije upravljanja z energijo in avtomatizacije, je na svetovnem sejmu zabavne elektronike (CES 2023) predstavil rešitev za upravljanje z energijo v gospodinjstvih: Schneider Home – prvo te vrste na svetu. Namenjena je vsem, ki stremijo k prihrankom, udobju in energetski neodvisnosti.

Rešitev za upravljanje z energijo doma, Schneider Home, je sestavljena iz domače baterije za okolju prijazno shranjevanje energije, visokonapetostnega sončnega pretvornika, pametne električne nadzorne plošče, polnilnika za električna vozila ter niza vtičnic in stikal za luči, ki jih upravlja preprosta aplikacija Schneider Home.

Rešitev Schneider Home inteligentno upravlja z energijo v gospodinjstvu tako, da na enem mestu združuje elektriko iz omrežja, energijo iz sončnih kolektorjev, baterijo in polnilnik za e-vozila. Lastnikom gospodinjstev ponuja neprimerljivo inteligenco, od spremljanja porabe električne energije v vsakem gospodinjskem aparatu in napravi, do situacij, ko se je treba odločiti, kam usmeriti shranjeno energijo v obdobjih njene nedosegljivosti iz elektrodistribucijskega omrežja. Poleg tega je rešitev konfigurirana tako, da lahko brez dodatnih nadgradenj zadosti vsem potrebam po energiji, ne glede na to, katero električno vozilo uporabljamo. Svetovni sejem zabavne elektronike je rešitvi Schneider Home podelil posebno nagrado za oblikovalsko inovativnost, kar je dodatna potrditev dosežene elegance pri oblikovanju naprave in celostnega pristopa pri oblikovanju rešitev, namenjenih novi dobi upravljanja z energijo v gospodinjstvih.

Schneider Home ponuja edinstveno integracijo energetskih virov in digitalnih funkcij:

Schneider Pulse: To je središče elektrificiranega gospodinjstva. Pametna električna nadzorna plošča, polna tehnologij, funkcionalnosti in inteligence – povezovanje različnih virov energije v enem gospodinjstvu.

Schneider Boost: Domača baterija za shranjevanje energije. Shrani energijo, ki prihaja iz sončnih kolektorjev čez dan, in porablja v obdobjih konične porabe, da zmanjša račune za energijo in omogoči njeno razpoložljivost tudi v trenutkih motenj dobave iz distribucijskega omrežja.

Schneider Inverter: Visokonapetostni hibridni solarni pretvornik in baterija. Pretvori energijo iz sončnih kolektorjev v uporaben izmenični tok.

Schneider Charge: Polnilec za električna vozila. Inteligentno uporablja energijo iz sončnih kolektorjev in baterij za pospešitev polnjenja vozila in zmanjšanje stroškov energije.

Schneider Home: Preprosta aplikacija za spremljanje, nadzor in upravljanje vseh domačih energetskih virov in porabnikov.

Trenutek, v katerem je bila predstavljena rešitev Schneider Home, ne bi mogel biti pomembnejši: cena električne energije raste povsod po svetu, medtem ko podnebne katastrofe in posledična nestabilnost distribucijskih omrežij povečujejo povpraševanje po čistejših, stroškovno učinkovitejših in zanesljivejših dobavah energije.

Schneider Electric kot eden izmed vodilnih v panogi zlahka izpolnjuje vse potrebe uporabnikov in jih hkrati pripravlja na prihodnost. Ta rešitev izpolnjuje jasno in odmevno tržno potrebo v dobi, ko sta energetska učinkovitost in okoljska trajnost najpomembnejša dejavnika pri razvoju pametnih zgradb.

Rast povpraševanja po energiji iz obnovljivih virov dodatno poganja potrebe vse večjega števila držav po varnih in stabilnih virih energije.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADVANT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADVANT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADVANT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Pilon AEC

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več
Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več