Računalništvo, telefonija
11.10.2019 08:07
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

EcoStruxure™ Facility Expert – od pametnih storitev do odličnosti v upravljanju

EcoStruxure ™ Facility Expert je programska oprema, zasnovana na rešitvi v oblaku, ki optimizira upravljanje stroškov energentov ter upravljanje in vzdrževanje opreme. Upravljajte objekte ali obrate z dotikom prsta.
Uporabnik dobi tudi konkretne nasvete in dodatna priporočila, kako racionalizirati porabo in doseči večji zaslužek.
Uporabnik dobi tudi konkretne nasvete in dodatna priporočila, kako racionalizirati porabo in doseči večji zaslužek.

EcoStruxure™ Facility Expert je mogočna programska rešitev, zasnovana za poenostavitev poslovanja, izboljšanje njegove (stroškovne) učinkovitosti ter povečanje zanesljivosti procesov in sredstev. Široko se uporablja v komercialnih objektih, kot so nakupovalni centri in različne trgovske verige, ali pa v kompleksnih industrijskih in proizvodnih obratih. Izbrati je mogoče rešitev, ki popolnoma ustreza potrebam stranke in ki jo v najkrajšem času integrira certificirani lokalni EcoXpert partner iz podjetja Schneider Electric.

S programsko opremo v oblaku EcoStruxure™ Facility Expert je mogoče ne samo optimizirati učinkovitost poslovanja v komercialnem ali industrijskem segmentu, temveč uporabnikom ponuja tudi možnost preventivnega vzdrževanja opreme ter naprednih energetskih storitev. Z naprednejšo aplikacijo, EcoStruxure™ Facility Advisor, lahko uporabniki dobijo tudi dodatno vrednost: zmogljivejšo analitično programsko opremo in storitve, s katerimi lahko s spremljanjem potrošnje energenta preizkušajo učinkovitost opreme kompleksnih uporabniških procesov. Na ta način dobi uporabnik konkretne nasvete in dodatna priporočila, kako racionalizirati porabo in doseči večji zaslužek na kvadratni meter trgovske verige ali proizvodnega obrata.

Konkreten primer uporabe so trgovske verige, ki morajo, v skladu s predpisi HACCP, dvakrat na dan odčitavati in beležiti temperaturo vseh hladilnikov v svojih maloprodajnih prodajalnah. Naloge, kot je ta, zaposlenim v trgovskih centrih vzamejo čas in jih oddaljijo od zadanih prednostnih nalog. Z uporabo programske opreme Facility Expert se takšne rutinske naloge avtomatizirajo in se zbirajo v centralnem sistemu ter beležijo sistematično in zanesljivo. Dodana vrednost je tudi pravočasno odkrivanje napak na opremi, alarmiranje vodij trgovin in partnerjev za vzdrževanje opreme, kar omogoča veliki prihranek časa in hitro vrnitev opreme v delovanje.

Učinkovitejše upravljanje je hkrati mogoče tudi s povezovanjem individualne opreme prek pametnega telefona ali tabličnega računalnika, s čimer rutinsko vzdrževanje postane še enostavnejše in odpravljanje težav hitrejše, zanesljivejše, učinkovitejše in stroškovno ugodnejše. Končno, z izboljšanjem učinkovitosti poslovanja in celotnega tima, postane postopek tudi stroškovno učinkovitejši.

Velika prednost te programske opreme je zagotovo merjenje in spremljanje porabe vseh energentov (elektrike, plina) in primerjanje (benchmark) porabe energijskih virov med različnimi objekti v isti trgovski verigi. Vemo, da so največji potrošniki ravno razsvetljava in klimatizacija objekta, s konkretnimi vpogledi v porabo energije na kvadratni meter, v primerjavi s podatki o prometu pa lahko upravljavci trgovskih verig brez težav izračunajo donosnost vsakega posameznega objekta in načrtujejo nadaljnji razvoj poslovanja.

Po besedah​​ Petra Ušeničnika, prodajnega direktorja za komercialne in industrijske stavbe, bodo stranke z izbiro programske opreme EcoStruxure™ Facility Expert naredile pomemben korak v svojem poslovanju: »Zahvaljujoč temu boste o težavah obveščeni takoj, ko se pojavijo, in jih boste lahko analizirali ob relevantnih informacijah, kjer koli se že nahajate. S ključnimi informacijami, ki so na voljo z dotikom prsta, se boste lahko odločili, ali boste obiskali lokacijo, dodelili nalogo terenskemu tehniku ​​ali odložili poseg do naslednjega obiska. Tako lahko napoveste potrebe po vzdrževanju za verigo poslovalnic oz. obratov ali pa le za posamezen kos opreme, da se izognete neprijetnim presenečenjem,« je zaključil Ušeničnik.

Pospešite popravila

V primeru okvare opreme je mobilna aplikacija EcoStruxure™ Facility Expert zanesljiv partner. Prejemanje obvestil in dostop do opreme, kot tudi spremljanje opreme, je možno vedno in povsod. Na ta način se zaposleni na lokacijah lahko v celoti zanesejo na podporo svojih sodelavcev in strokovnjakov, preprosti in intuitivni vmesniki s svojo grafiko pa omogočajo hitrejše razumevanje situacije ter brezskrbno odpravljanje težav. Takoj po odpravi težave je mogoče prejeti obvestila in poročila skupaj s slikami in jih dostaviti uporabnikom.

Več na: https://www.schneider-electric.com/en/product-range-presentation/63106-ecostruxure%E2%84%A2-facility-expert

Obiščite še: https://www.advant.si/index.php/sl/

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADVANT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADVANT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADVANT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Karierni portal Optius.com Optius.com je eden izmed večjih karierno zaposlitvenih portalov v Sloveniji. Že enajsto leto ga upravlja in sooblikuje strokovna ekipa, katere poslanstvo ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Ponujajo licenčno programsko opremo več kot 3000 različnih proizvajalcev, kot tudi svetovanje in profesionalne storitve. Skupina COMPAREX, katerega del je tudi COMPAREX d.o.o. ima ... Več