Strojna oprema
18.03.2008 08:21
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dva stilsko prepoznavna IXUS-a s stabilizacijo slike


IXUS 85

Canon je obogatil svojo družino Digital IXUS s predstavitvijo dveh novih modelov z 10 milijoni točk: Digital IXUS 90 IS in Digital IXUS 85 IS. Obema modeloma je skupen optični stabilizator slike za izjemno kakovost fotografij, obenem pa ju odlikuje tudi edinstveno stilsko oblikovanje. Trden, izbrušen slog IXUS-a 90 IS je poudarjen s prepoznavno obliko in brezhibnim ohišjem, medtem ko minimalizem IXUS-a 85 IS odraža zadržano eleganco.

Oba modela sta bila deležna zadnjih tehnoloških dosežkov, ki tvorijo jedro serije Digital IXUS. Poleg objektiva s 3-kratno optično povečavo in stabilizatorjem slike imata fotoaparata izboljšan sistem samodejnega ostrenja pri šibkejši svetlobi. Oba imata tudi tehnologijo zaznavanja gibanja (Motion Detection Technology), ki deluje skupaj s stabilizatorjem in preprečuje vsakršno zamegljenost posnetkov, ter tehnologijo prepoznavanja obrazov z možnostjo izbire in sledenja obrazu ter uravnoteženja bele barve. Svetla in jasna zaslona PureColor LCD II (3-palčni pri IXUS-u 90 IS, 2,5-palčni pri IXUS-u 85 IS) izboljšujeta uporabniško izkušnjo zahvaljujoč širokemu vidnemu kotu in kontrastnemu zaslonu, premazana pa sta proti bleščanju in praskam.

“Vsestranska zasnova fotoaparatov Digital IXUS je jasno izražena z novima modeloma,” je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging za Evropo. “Ti fotoaparati uporabnikom dopuščajo izražanje svoje individualnosti, tako z modelom, ki ga izberejo, kot tudi s fotografijami.”

Dva videza, dva fotoaparata, en Digital IXUS
Nova fotoaparata spodbujata individualno izražanje in prinašata evolucijo dveh ključnih oblikovalskih trendov serije Digital IXUS. IXUS 90 IS povzema geometrijo modela IXUS 75 in ji daje pridih drznosti in trdnosti. Popolnoma ravne nadzorne tipke dajejo občutek, da je bil fotoaparat skovan iz enega samega kosa kovine. IXUS 85 IS je omehčal oster minimalizem modela IXUS 70, zato so njegove linije bolj tekoče, poudarjene z obročem okoli objektiva in podrobnostmi v črni barvi.


IXUS 90

Velike optične zmogljivosti
Obema fotoaparatoma je skupen objektiv s 3-kratno optično povečavo, ki omogoča fotografiranje vse od pokrajine do bližnjih planov. Za veliko jasnost fotografij skrbijo elementi objektiva z zelo visokim indeksom refrakcije (Canon UA). Oba fotoaparata imata optični stabilizator slike (IS), ki občutno zmanjšuje učinek tresenja aparata pri slikanju v šibkih svetlobnih razmerah ali pri največji goriščni razdalji. Sistem IS daje obema fotoaparatoma prednost tri stopnje višje vrednosti zaslonke. Izboljšana zmogljivost samodejnega ostrenja pri šibki svetlobi omogoča še bolj izkoristiti prednost tehnologije IS.

Tehnologija zaznavanja gibanja
Vklopljena pri nastavitvi High ISO, tehnologija zaznavanja gibanja (Motion Detection Technology) preprečuje zamegljenost posnetkov zaradi subjektov v gibanju in tresljajev. Ko so ti zaznani, sistem nastavi vrednost ISO med ISO 80 in 800 ter izboljša posnetke akcije ali nočnega dogajanja. Tehnologija upošteva podatke tehnologije prepoznavanja obrazov, optičnega stabilizatorja slike, spremembe osvetlitve in razlike med posnetki.

Izboljšana tehnologija prepoznavanja obrazov
Oba IXUS-a imata funkcijo izbire in sledenja obrazu (Face Select & Track), ki omogoča izbiro enega samega obraza v množici do 35 obrazov. Fotoaparat bo poskrbel za optimalno ostrino, osvetlitev, bliskavico in ravnovesje bele barve na izbranem obrazu, četudi se ta giblje.

Odpravljanje učinka rdečih oči uporablja tehnologijo prepoznavanja obrazov za preprečevanje tega neprijetnega pojava na fotografijah. Fotoaparat pregleda vsak posnetek med slikanjem ali po njem in popravi rdeče oči. Možnost povečanja točke ostrenja (AF Point Zoom) fotografu omogoča natančen ogled izraza na obrazu pred pritiskom na sprožilec.

Procesor DIGIC III odlikuje odlična odzivnost in hiter medpomnilnik. Ima tudi napredno tehnologijo zmanjševanja šumov za kakovostne posnetke tudi pri višjih vrednostih ISO. Zaslon PureColor LCD II ponuja boljši barvni kontrast, širok vidni kot ter premaze proti bleščanju in praskam. IXUS 90 IS ima 3-palčni zaslon, IXUS 85 IS pa 2,5-palčnega. Slednji ima tudi optično iskalo. Uporabnikom je na voljo 19 slikovnih načinov, vključno z vrsto posebnih scenskih načinov, ki samodejno optimizirajo nastavitve za pogoste motive. Oba modela imata izboljšan scenski način za fotografiranje sončnih zahodov. Na voljo sta še način LP za podaljšano snemanje videov ter možnost ustvarjanja animiranih filmov.

Mnoge funkcionalnosti uporabniškega vmesnika omogočajo obdelavo posnetkov v fotoaparatu. Mogoče jih je obrezovati, s prepoznavanjem obrazov tudi izrezovati portrete ter zmanjševati velikost posnetkov zaradi prihranka prostora na pomnilniški kartici. Tako pomanjšane fotografije so najbolj primerne za pošiljanje po e-pošti in spletni prikaz.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

HOUSING Co. d.o.o.

Verovškova ulica 55a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 40 40
Housing Co. d.o.o. je svetovalno in izobraževalno podjetje na področju informacijskih tehnologij. Njihova temeljna dejavnost je prenos znanj v druga podjetja. Kot partner Red Hat ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Srebrni partner

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več