Igre
10.10.2012 15:30
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dva krmilnika Kinect namesto računalniške miške

Inženirji podjetja 3Gear System so pripravili sistem, kjer dva krmilna sistema Kinect lahko prevzameta vlogo tridimenzionalne računalniške miške. Njihova razvojna programska oprema je na voljo brezplačno.
Navidezna računalniška miška je kot nalašč za upravljanje računalnika in pospeši marsikatero opravilo.
Navidezna računalniška miška je kot nalašč za upravljanje računalnika in pospeši marsikatero opravilo.

Microsoftov krmilni sistem Kinect zaznava človekove gibe in glas ter omogoča igranje računalniških iger zgolj s kretnjami in z glasovnimi ukazi. Zaradi številnih tipal je uporaben še za vrsto drugih namenov. Doslej smo videli že številne njegove predelave, kot so na primer zajemanje 3D fotografij, pripomoček za operativne posege, za manipuliranje s tridimenzionalnimi objekti in še bi lahko naštevali.

Nov podvig s »predelavo« krmilnega sistema Kinect je tokrat uspel podjetju 3Gear System. Njegovi inženirji so namreč pripravili sistem, kjer dva krmilna sistema Kinect lahko prevzameta vlogo tridimenzionalne računalniške miške. S premikanjem rok uporabnik premika predmete na računalniku na enak način, kot da bi bili realni. Navidezna miška se odlično obnese tako pri igranju iger, kot pri delu z naprednimi računalniškimi programi za 3D modeliranje.

Podjetje 3Gear System je razvojno programsko opremo, ki omogoča uporabo krmilnih sistemov Kinect v vlogi tridimenzionalne računalniške miške, ponudilo v brezplačen prenos. Ta bo programerjem omogočila, da bodo lahko tudi njihove aplikacije upravljali s pomočjo krmilnega sistema Kinect. Razvojna programska oprema je dosegljiva na spletnem naslovu http://goo.gl/XnvAy. Videoposnetek uporabe novosti si lahko ogledate na naslovu http://goo.gl/7TpTi.


Prijavi napako v članku