Računalništvo, telefonija
20.01.2020 13:19

Deli z drugimi:

Share

Dostava paketov v zgolj nekaj sekundah

Paketi bi lahko bili končnim kupcem dostavljeni že v zgolj nekaj minutah.
Paketi bi lahko bili končnim kupcem dostavljeni že v zgolj nekaj minutah.

Superhitri vlak Hyperloop One je že dalj časa deležen precejšnje medijske pozornosti, saj gre za edinstven vlak oblike kapsule, ki se premika po ceveh. Tu je pritisk oziroma upor zraka dejansko precej zmanjšan, kar posledično omogoča zelo hitro gibanje. Ta koncept je navdušil tudi britansko zagonsko podjejte Magway, le da je to ta sistem uporabilo za namene hitrega prenosa oziroma pošiljanja paketov spletnih trgovcev, ki bi jih ljudje naročili prek spleta.

Prevoz paketov znotraj cevi pa ne bi bil zgolj izjemno hiter, ampak tudi okolju nadvse prijazen, saj kapsule poganja magnetni pogon in lebdenje. Novost naj bi dejansko pripomogla tudi k zmanjšanju prometnih zastojev in bi lahko nemoteno delovala v prav vseh vremenskih razmerah, saj bi temeljila na mreži podzemnih predorov, ki povezujejo manjša ali večja skladišča, predvsem na ozemlju Velike Britanije, pri čemer bo največja mreža postavljena v Londonu.

Omenjena tehnologija za hiter in ekološki prevoz paketov ne bo poceni, saj bo moralo podjetje Magway za 850 kilometrov dolgo predorsko omrežje primakniti kar med preračunanimi 5,9 milijardami evrov in 8,2 milijardami evrov. Zaradi tega je zagonsko podjetje pričelo z zbiranjem naložbenega kapitala, pri čemer mu je trenutno uspelo zbrati le okoli preračunanih 117 milijonov evrov. Kljub temu so pri podjetju Magway prepričani, da jim bo namera uspela in da bo novi način dostave paketov na voljo že v prihodnjih nekaj letih.


Prijavi napako v članku