Računalništvo, telefonija
05.07.2018 15:21
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Diskovni sistem za programsko definiran podatkovni center (SDDC)

Diskovni sistem za programsko definiran podatkovni center (SDDC)
Diskovni sistem za programsko definiran podatkovni center (SDDC)

Poenostavite in pospešite vaš prehod v programsko definirano in hiper konvergentno okolje z rešitvami, ki vam jih ponuja VMware v partnerstvu s podjetjem Hewlett Packard Enterprise.


IT evolucija se nadaljuje
Rast podatkovnega prometa in shranjenih podatkov se iz meseca v mesec povečuje. Megabajt (MB) je praktično že zgodovina. Danes sta na IT odru terabajt (TB) in petabajt (PB). Priprava, agilnost, zanesljivost in robustnost IT okolja je tako za podjetja ključnega pomena. Eden ključnih igralcev je sistem za shranjevanje podatkov (storage system).

Hewlett Packard Enterprise in VMware tesno sodelujeta pri razvoju novih produktov in rešitev, ki zadovoljujejo vse trenutne potrebe trga in prihajajoče potrebe za prihodnost. Eno izmed prvih rešitev, ki sta jo družbi predstavili je tako imenovan programsko definiran diskovni sistem oz rešitev poimenovana VMware vSAN, ki je integrirana v samo virtualno okolje VMware vSphere (od verzije 5.5 naprej). Kaj kmalu je sledila posodobitev rešitve vSAN.

vSAN virtualna rešitev je tako dobila strojno opremo in nastal je VMware vSAN Ready Node. Govorimo o virtualizaciji diskovnega sistema, ki deluje na točno določeni strojni opremi (x86 platforma strežnikov) podjetja Hewlett Packard Enterprise (HPE) in je certificirana s strani VMware. Uporabnik na tak način dobi rešitev, ki je enovita, enostavna za upravljanje, hitro integrirana, ugodnejša in prilagodljiva.

Prednosti, ki jih takšna rešitev prinaša so:
– kompletna rešitev, ki je testirana na VMware vSphere – HPE ProLiant platformi
– visoko razpoložljiv sistem za virtulana okolja in kritične aplikacije
– enostavno nadgradljiv in razširljiv sistem s sodobno HPE platformo
– enostavno in enovito upravljanje preko HPE OneView orodja
– možnost prilagajanja “velikosti” sistema glede na potrebe
– arhitektura, ki do popolnosti izkorišča tako strojno kot programsko opremo, brez nepotrebnih presežkov

vSAN ReadyNode se uporablja za:
– poslovno kritične aplikacije
– virtualno delovno okolje (VDI)
– razvoj in testiranje
– rezervna lokacija (disaster recovery target)

Ena večjih prednosti takšnega sodelovanja VMware in Hewlett Packard Enterprise je enotna podpora stranki. Ne glede na težavo, ki bi se morabiti pojavila, je podpora zagotovljena s strani HPE v povezavi s strokovnjaki iz podjetja VMware.

Za zaključek
HPE in VMware vam z več kot 15-letno tradicijo nudita vrhunske rešitve v IT svetu. Ena od teh rešitev je tudi VMware vSAN ReadyNode, ki smo jo na kratko spoznali danes.

Boštjan Dolinar,

HPE Slovenija

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku