Računalništvo, telefonija
18.04.2019 07:21

Deli z drugimi:

Share

Dark Mode za Facebook Messenger tudi uradno!

Facebook Messenger je končno dobil uradno podporo za temen način delovanja Dark Mode.
Facebook Messenger je končno dobil uradno podporo za temen način delovanja Dark Mode.

Programerji neprestano razvijajo in odkrivajo nove stvari, ki bi izboljšale uporabniško izkušnjo njihovih aplikacij. Mednje nedvomno spadajo tudi pogovorne oziroma sporočilne aplikacije, saj nam omogočajo neprestano in neposredno komunikacijo z družinskimi člani, prijatelji in sodelavci. Med temi trenutno vodi spletna klepetalnica Facebook Messenger, saj jo dnevno uporablja na stotine milijonov uporabnikov.

Najnovejša različica mobilne spletne klepetalnice Facebook Messenger pa bo zagotovo razveselila tiste, ki radi klepetajo globoko v noč oziroma v zelo temnih prostorih. Ta je namreč uradno dobila podporo za tako imenovani način delovanja Dark Mode, kar pomeni, da se ozadje priljubljene spletne klepetalnice povsem obarva v črno. Tisti uporabniki, ki razpolagajo z mobilnimi napravami z zasloni OLED pa bodo pri tem še dodatno varčevali z električno energijo. Možnost za vključitev temnega načina delovanja se nahaja na istem mestu kot v poskusnem obdobju, in sicer v nastavitvah neposredno pod uporabniškim imenom.

Novost je na voljo tako za uporabnike pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android kot iOS. Za pridobitev temnega načina delovanja moramo mobilno aplikacijo Messenger le posodobiti. Ta posodobitev naj bi bila vse uporabnikom širom sveta na voljo najkasneje do konca meseca aprila.


Prijavi napako v članku