Življenjski slog
28.09.2023 07:22

Deli z drugimi:

Share

Čista in osvežujoča voda iz domače pipe

Voda je izjemno pomembna za ohranjanje zdravja in življenja. Hkrati pa moramo vedeti, da ni vsaka voda za telo enako koristna.
Vodni fiter Reverzna osmoza PurePro® EC105 100 Pro
Vodni fiter Reverzna osmoza PurePro® EC105 100 Pro

Klor, rakotvorni trihalometani (THM), pesticidi, težke kovine in druge nečistoče – to so snovi, ki lahko škodujejo vašemu zdravju. In prav te snovi pogosto vsebuje voda iz pipe.

V zadnjih desetletjih smo spustili v okolje več kot 100.000 različnih onesnaževalcev, ki naposled vselej končajo v vodi, zato je na mestu vprašanje, kakšno vodo pravzaprav pijemo. Voda je namreč univerzalno topilo, ki na svoji naravni poti kroženja raztaplja številne snovi, s katerimi pride v stik. Tako se pri prehodu skozi zemeljske plasti onesnaži z različnimi zdravju škodljivimi snovmi.

Analize voda kažejo, da domala vsa pitna voda poleg drobnih delcev vsebuje še klor, ostanke zdravil, hormone, pesticide, težke kovine in celo rakotvorne trihalometane. THM nastanejo kot stranski produkt v reakciji klora z organskimi snovmi v vodi.

Nič manjša težava niso vodovodna omrežja, ki so pogosto zastarela in dotrajana. Tudi zato lahko prihaja do nenadzorovanih okužb in onesnaženj vode. Ob vsem navedenem ni več samoumevno, da nam iz pipe priteče čista pitna voda – ravno nasprotno.

Vodo v glavnem ocenjujemo po videzu, okusu in vonju. Najpogosteje nas moti in draži strupeni klor, ki se vodi dodaja za potrebe njene dezinfekcije. Če klor morda zaznamo, pa je težava v večini ostalih za zdravje škodljivih snoveh, ki jih naša čutila ne zaznajo. Prav zato bi morali v vsakem gospodinjstvu razmisliti o kakovostnih vodnih filtrih. Z relativno majhnim vložkom lahko tudi doma pijemo popolnoma čisto vodo in s tem dodobra pripomoremo k svojemu zdravju.

Najboljšo kakovost pitne vode za naše zdravje in dobro počutje zagotavljajo naslednji kvalitetni vodni filtri:

Filtriranje vode v kuhinji

Vodni filter AquaMetix® 2 mcr, podpultni

Vodni filter AquaMetix® 2 mcr iz vode odstrani klor, fine delce in izjemno širok spekter onesnaževalcev. Izboljša tudi okus vode. Zagotavlja čisto vodo, boljšo od najboljše izvirske vode.

Obenem omenjeni filter občutno izboljša okus vode. Njegova prednost je, da se enostavno montira pod pomivalno korito, filtrirano hladno vodo pa lahko točite kar na obstoječi pipi. Zaradi majhnih dimenzij se lahko montira tudi na prostorsko omejenih mestih.

Vodni filter AquaMetix® 2 mcr, podpultni

Reverzna osmoza PurePro® EC105 100 Pro

Iz vode odstrani najširši spekter onesnaževalcev, klor, vodni kamen, bakterije in viruse. Izboljša okus vode. Zagotavlja kristalno čisto pitno vodo.

Montaža sistema je enostavna. Priložena so navodila in ves potreben montažni material. Sistem prav tako namestimo pod pomivalno korito in priključimo na hladno vodo. Za namestitev zadostuje prostor pod koritom širine 50 cm. Filtrirana voda iz naprave se vodi do dodatne pipe, ki jo namestimo na korito ali pult poleg korita. Filtrat oziroma del vode, ki se izloči pri filtriranju, se vodi v odtok.

Filtriranje vode celotnega objekta, stanovanjske hiše ali stanovanja

Trojni vodni filter Triplex Pro

Trojni vodni filter za filtriranje vode celotne hiše. Odstrani fine delce, klor in širok spekter onesnaževalcev. Zagotavlja kristalno čisto pitno vodo. Montira se na glavni vod vode, običajno takoj za števcem v vodomernem jašku.

Trojni vodni filter Triplex Pro

Na voljo je tudi strokovna montaža in servisiranje naprav. Vsako leto vam avtomatski opomnik na elektronski naslov pošlje obvestilo, da je čas za zamenjavo filtrov, saj le redno vzdrževan vodni filter nudi zares čisto vodo.

Več informacij in ostale rešitve za boljšo pitno vodo najdete na spletni strani www.vodni-filter.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
vodni filtri


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več