Strojna oprema
17.06.2006 10:55

Deli z drugimi:

Share

Cisco povečuje svojo prednost na področju stikal

Podjetje Cisco Systems predstavlja najnovejšo rešitev iz svoje prodajne palete integriranih stikal, Cisco Catalyst Blade Switch 3020 za HP BladeSystem razreda C, prihodnjo generacijo arhitekture strežniških rezin podjetja HP. Stikalo zagotavlja postavitev prilagodljivih in varnih infrastrukturnih rešitev, potrebnih za omrežja podatkovnih centrov.

Cisco Catalyst Blade Switch 3020 kupcem strežnikov HP BladeSystem omogoča najvišjo stopnjo inteligence in vzdržljivosti, kar vključuje visoko razpoložljivost, izboljšano varnost, napredne protokole za zagotavljanje kakovosti storitev (QoS) in prilagodljiv nadzor – vse v strnjeni, integrirani rešitvi. Zaradi omenjenih zmožnosti dosega stikalo Cisco Catalyst Blade Switch 3020 vse zahteve, ki jih postavlja sodobno omrežje podatkovnih centrov, uporabnikom pa omogoča, da izkoristijo obstoječa vlaganja v omrežje in znižajo stroške obratovanja.

“Cisco ima 15 let izkušenj na trgu stikal in vodilni položaj v industriji,” pravi Zeus Kerravala, podpredsednik oddelka za svetovanje in raziskave infrastruktur pri podjetju Yankee Group. “Stikalo Cisco Catalyst Blade Switch 3020 izkorišča prednosti tesnega sodelovanja med podjetjema Cisco in HP, rezultat tega sodelovanja pa je rešitev, ki ponuja napredne omrežne storitve na strežniški strani.”

Novo stikalo ponuja 16 gigabitnih omrežnih vmesnikov, povezanih s strežniki prek arhitekture BladeSystem in do osem zunanjih gigabitnih omrežnih vmesnikov s prilagodljivimi zmožnostmi in nastavitvami. Stikalo je opremljeno s programsko opremo Cisco LAN Base IOS®. Ta vključuje tudi obširen nabor naprednih rešitev in podporo nadzornim orodjem, ki temeljijo na CiscoWorks, kot je nadzornik naprav z grafičnim uporabniškim vmesnikom, ki poenostavi začetno nastavljanje stikala. Nadzorna orodja med drugim omogočajo nastavljanje stikala preko spletnega brskalnika ali pa ukazne vrstice, kar je primerno za uporabnike, ki so vajeni takšnega nastavljanja naprav podjetja Cisco Systems.

Razširitev palete stikal Cisco Catalyst s stikalom Cisco Catalyst Blade Switch 3020 strankam omogoča razvoj naprednih storitev znotraj strežniško-omrežne arhitekture. Celostne zmožnosti, ki jih ponuja, prinašajo nepogrešljive prednosti tako za informatike kot tudi za končne uporabnike v omrežju:
– višja varnost za zaščito zaupnih podatkov;
– visoka razpoložljivost, ki zagotavlja dostop do podatkov kadarkoli;
– razširljivost omrežja in sistemov, ki omogoča nadaljnjo rast infrastrukture;
– nadzor in razvrščanje prometa, ki omogoča delo s čedalje večjim številom ključnih poslovnih aplikacij.

“Z integracijo stikala podjetja Cisco v našo novo arhitekturo HP BladeSystem, lahko HP svojim strankam ponudi učinkovito in ugodno orodje za polno izkoriščenost omrežne infrastrukture in nadzor nad porabo,” pravi Paul Miller, podpredsednik za trženje z oddelka za standardne strežnike in arhitekturo BladeSystem pri HPju. “Cisco in HP razumeta, da želijo uporabniki poenostaviti nadzor svojih omrežij. Novosti, ki smo jih vgradili v novo arhitekturo HP BladeSystem bodo kupcem omogočale, da IT infrastrukturo posodobijo še pred spremembami v poslovanju in prinašajo dodatno vrednost njihovim IT oddelkom.”

Cisco Catalyst Blade Switch 3020 za HP je že na voljo, priporočena prodajna cena pa je 4.400 ameriških dolarjev z vključeno 90-dnevno garancijo. Druge stopnje garancije so na voljo po pripadajočih cenah.


Prijavi napako v članku