VR
04.07.2024 11:02

Deli z drugimi:

Share

Cenejša očala za navidezno resničnost Quest 3S le še vprašanje časa!

Pametna očala za navidezno resničnost Meta Quest 3 Lite naj bi bila na voljo za manj kot 200 evrov. A tu ne bo šlo brez kompromisov.

Očala za navidezno resničnost Meta Quest 3 so vse bolj v središču pozornosti. Ta naj bi namreč ponujala kar dvakrat večjo grafično moč v primerjavi s procesorjem, vgrajenim v očalih Meta Quest 2. Dodani sta bili še dve kameri ločljivosti štiri milijone slikovnih točk za boljše zaznavanje prostora. Meta Quest 3 je naprodaj že od konca lanskega leta, a je žal vse prej kot poceni.

Osnovna različica očal Meta Quest 3 s 128 gigabajti vgrajenega prostora so v evropskem prostoru naprodaj za 549,99 evrov, naprednejša s 512 gigabajti pa za 699,99 evrov. Višja cena od predhodnice naj bi bila upravičena zaradi občutnih strojnih izboljšav in večja konkurenčnost na trgu. A ker vsi si jih ne bodo morali privoščiti, pri podjetju Meta že dlje časa razmišljajo o cenejši različici novosti.

Pametna očala za navidezno resničnost Meta Quest 3 Lite oziroma Quest 3S naj bi bila opremljena s precej slabšo strojno opremo, a za to tudi dvakrat nižjo ceno. Govori se o manj kot 200 evrih, kar je zelo optimistična številka. A tu ne bo šlo brez kompromisov. Očala za navidezno resničnost Meta Quest 3 Lite naj bi bila sicer zmogljivejša v primerjavi z zdajšnjim modelom Meta Quest 2, a ne bodo opremljena z naprednimi možnostmi, kot je na primer možnost zaznave globine. Poleg tega naj bi bile izdelane iz cenejših materialov in naj bi ponujale nižjo ločljivost ter bodo brez krmilnikov.

V primeru, da se napovedi uresničijo, bi navidezna resničnost imela priložnost zaživeti tudi izven entuziastične skupnosti. Večje številke pa pomeni večja verjetnost, da se VR svetu pridružijo tisti največji razvijalci. Zato so pričakovanja glede očala za navidezno resničnost Meta Quest 3 Lite nadvse visoka. Kdaj pa bodo očala Meta Quest 3 Lite na voljo v prosti prodaji?

Ker so bila očala Meta Quest 3 Lite predstavljena junija lanskega leta, se je sprva pričakovalo, da bodo nova in cenejša Meta Quest 3 Lite predstavljena junija letos. A to se ni zgodilo. To v praksi pomeni, da bo treba počakati na septembrsko konferenco Meta Connect.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Meta


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več