Računalništvo, telefonija
20.05.2016 15:07

Deli z drugimi:

Share

Če ljubite zasebnost, je prenosnik Purism edina prava izbira

Prenosniki dva-v-enem Purism ne bodo razpošiljali vaših osebnih podatkov.
Prenosniki dva-v-enem Purism ne bodo razpošiljali vaših osebnih podatkov.

Vsi dobro vemo, da operacijski sistemi Windows in Mac OS X pošiljajo naše osebne podatke oddaljenim strežnikom, številna podjetja pa na ta račun služijo. Če pa ljubite svojo zasebnost, potem vam bodo prenosniki Librem podjetja Purism zagotovo pisani na kožo. Ti so namreč opremljeni izključno z odprto kodo, zato ni bojazni, da bodo vaši osebni podatki pristali v rokah tehnoloških gigantov.

Prenosniki dva-v-enem Purism Librem so v predprodaji na voljo na spletnem portalu IndieGoGO, in sicer na spletni povezavi http://bit.ly/Purism-Prenosnik. Tu sta na voljo modela z 10-palčnim (25.4-centimetrskim) in 11-palčnim (27,9-centimetrskim) zaslonom, ki poganjata operacijski sistem PureOS 3.0 Linux. Ta je pričakovano opremljen z bogato paleto tehnologij za zagotavljanje zasebnosti, in sicer Tor, HTTPS Everywhere in Privacy Badger. Da prenosnikom zaradi številne tehnologije za zagotavljanje zasebnosti ne bi prehitro pošle moči, skrbita štirijedrni procesor Intel Atom frekvence 1,8 gigahercev (10-palčni model) oziroma dvojedrni Intel M frekvence dveh gigahercev (11-palčni model).

Prenosnike dva-v-enem Purism Librem lahko povežemo z zunanjim zaslonom, za povezovanje s preostalimi zunanjimi napravami, pa sta na voljo povezavi Bluetooth in Wi-Fi. V predprodaji je za prenosni računalniki potrebno odšteti preračunanih 536 evrov, medtem ko je cena 11-palčnega modela postavljena na preračunanih 890 evrov. Prva dostava novincev bo opravljena septembra.


Prijavi napako v članku