Računalništvo, telefonija
09.11.2004 09:20

Deli z drugimi:

Share

Canonu nagradi za dokumentarne spote

Canon Adria sporoča, da je Canon za serijo petih kratkih televizijskih dokumentarnih spotov z naslovom “The Shot” prejel nagradi EURO EFFIE, ki jo podeljuje združenje European Association of Communications Agencies (EACA), ter nagrado revije Media&Marketing Europe (M&M). V 60-sekundnih epizodah priznani poklicni fotografi govorijo o snemanju njihovih najbolj znanih fotografij, pri čemer v nasprotju s tradicionalnim oglaševanjem izdelki niso omenjeni.

Komisija revije M&M je presodila, da serija najbolje uporablja mednarodne medije, pri čemer je pohvalila strategijo promoviranja fotografije, namesto izdelka. Ocenjevalci so ob tem pripomnili, da je bila serija učinkovita in vredna ogleda.
Mini dokumentarce je predvajalo šest mednarodnih evropskih TV-postaj, kjer so bili vključeni v program kot kratke oddaje, Canon pa je bil naveden kot sponzor serije. Posamezno oddajo je gledalcu napovedal izdelek, uporabniški digitalni fotoaparat SLR Canon EOS 300D. Serija je bila podprta s televizijskim oglasom za EOS 300D ter z lokalnimi kampanjami v tiskanih medijih.

Komisija za nagrado EURO EFFIE je obravnavala vseevropske oglaševalske kampanje glede njihove učinkovitosti, EACA pa je Canonovi kampanji “The Shot” podelila nagrado Silver Euro Effie.

Oddaje “The Shot” so bile v času od oktobra do decembra lani predvajane več kot 700-krat. Skupno so si jih ogledali v 75 odstotkih evropskih gospodinjstev s kabelsko ali satelitsko televizijo. Cilj medijske kampanje za EOS 300D je bil prodaja 120.000 fotoaparatov že v prvem letu oziroma podvojitev prodaje digitalnih fotoaparatov SLR glede na leto poprej. Dejansko je bil cilj dosežen prej, že v prvih štirih mesecih.


Prijavi napako v članku