Programska oprema
24.11.2005 08:26

Deli z drugimi:

Share

Canonovi optični bralniki opremljeni s programom SilverFast SE

Canon sporoča, da odslej svoja najzmogljivejša ploska optična bralnika CanoScan 9950F in CanoScan 8400F dobavlja s programsko opremo za napredno branje dokumentov podjetja LaserSoft Imaging. SilverFast SE je okrnjena različica programa SilverFast Ai, ki med strokovnjaki slovi kot eden najboljših programskih paketov za optično branje na trgu. SilverFast SE odlikujejo izboljšana funkcionalnost, inteligentno samodejno izvajanje operacij in odličen nadzor barvne reprodukcije.

SilverFast SE skupaj z optičnima bralnikoma CanoScan 9950F in CanoScan 8400F zahtevnim uporabnikom omogoča večji nadzor nad branjem ter zmanjšuje potrebo po naknadni obdelavi optično prebranih dokumentov.

Značilnosti SilverFast SE:
* Napredni vmesniki za gradacijske krivulje in histograme dajejo uporabniku večji nadzor nad nastavljanjem barvnih tonov in jakosti. Končni rezultat nastavitev je neposredno viden v oknu za predogled.
* Selektivna barvna korekcija pomeni, da lahko uporabniki lokalno nastavijo določeno barvno vrednost, ki ne bo vplivala na videz celotnega dokumenta. Mogoča je tudi uporaba mask in slojev za še večji nadzor nad slikami.
* Globalna barvna korekcija dopušča enostavno ročno dodajanje ali odvzemanje prelivanja barv.
* NegaFix omogoča napredno in inteligentno obdelavo pri branju filmskih negativov. Nadzirati je mogoče vrsto filma, občutljivost ISO in stopnjo osvetlitve.
* Integrirani nasveti v formatu QuickTime, s katerimi se uporabniki lahko enostavno seznanijo z zmogljivostmi programa SilverFast SE. Pomoč uporabnikom je na voljo pri vseh funkcijah.

Druge prednosti programa SilverFast SE:
* ACR oživi zbledele barve in odpravi zasičenost barv,
* SRD skrbi za pametno odstranjevanje napak na slikah,
* korekcija v realnem času,
* GANE omili zrnatost in šum,
* Multi-Sampling odstranjuje šum optičnega branja,
* USM zagotavlja prvotno ostrino,
* CMS odpravi razlike v prikazu barv na zaslonu,
* samodejno odstranjevanje utripajoče slike.

SilverFast SE je mogoče uporabljati kot samostojen program ali kot dodatek za Photoshop. Kadarkoli ga je tudi moč nadgraditi v polno različico SilverFast Ai. SilverFast SE je zasnovan tako, da komurkoli zagotavlja takojšnje in kakovostne rezultate. Združljiv je z naslednjo programsko in strojno opremo: PC-računalniki z Microsoft Windows XP, 2000, Windows 98/ME s 128 MB pomnilnika in vsaj 50 MB prostora na trdem disku. Zahteve za uporabnike sistema Mac OS X ali novejšega so 64 MB pomnilnika in 50 MB prostora na trdem disku. SilverFast lahko deluje kot samostojen program ali kot dodatek Photoshopu 5.5 ali novejši različici. Prav tako ga je mogoče poganjati kot gonilnik Twain.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več