Strojna oprema
27.05.2008 11:34
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Canon z lastnimi paneli za LCD-projektorje

Canon je objavil, da je razvil lastne odbojne LCD-panele s tehnologijo LCOS (tekoči kristali na siliciju), ki so ključna komponenta večpredstavnih projektorjev. V primerjavi s tehnologijami, uporabljenimi v drugih tipih projektorjev, so paneli LCOS sposobni prikazovati slike zelo visoke ločljivosti, brez značilnega mrežastega učinka, ki se pojavi prek projicirane slike. Visoke in nespremenljive projekcijske zmogljivosti tehnologije LCOS vzbujajo veliko zanimanje celotne industrije.

Canon je razvil dva tipa panelov LCOS: 0,71-palčni panel WUXGA (1929 x 1200 točk), prvi panel takšne velikosti na svetu, ki zmore prikazati tako visoko ločljivost, in 0,55-palčni panel SXGA (1400 x 1050 točk).

Leta 2004 je zaradi naraščajočega trenda visokih ločljivosti računalniških vsebin in videov Canon razvil večpredstavne projektorje visoke ločljivosti, ki so temeljili na panelih LCOS. Te naprave odlikuje Canonova tehnologija AISYS (Aspectual Illumination System), ki poveča zmogljivosti panelov LCOS do te mere, da kljub kompaktnim meram zmorejo prikazati svetle in visoko kontrastne slike. Poleg uporabe v pisarnah in v izobraževalne namene, so se ti projektorji izkazali tudi na področjih oblikovanja, simulacij in v medicini.

Z razvojem lastnih panelov LCOS je Canon razvil vse ključne gradnike zmogljivih projektorjev, vključno z optičnim pogonom AISYS, projekcijskimi lečami, ki dopolnjujejo panele visoke ločljivosti z minimalnim popačenjem, in procesorskim vezjem.

Canonovi novi paneli WUXGA (1920 x 1200 točk) omogočajo projekcije slik visoke ločljivosti Full HD (1920 x 1080 točk), poleg tega pa podpirajo vse večje ločljivosti osebnih računalnikov. S tem odpirajo vrata na povsem nov trg poslovnih projektorjev.


Prijavi napako v članku