Strojna oprema
10.06.2005 13:04

Deli z drugimi:

Share

Canon EOS 350D osvojil zlato nagrado DIWA


Nagrade pobira kot po tekočem traku – Canon EOS 350D

Člani svetovnega združenja DIWA (Digital Imaging Websites Association) skozi celotno leto ocenjujejo in preizkušajo izdelke za digitalno upodabljanje, najboljše pa nagradijo z zlato, srebrno ali bronasto nagrado. Letos je skupina neodvisnih strokovnih medijev zlato nagrado podelila Canonu za digitalni fotoaparat EOS 350D.

EOS 350D je vstopni model digitalnega enookega zrcalno-refleksnega fotoaparata, ki je primeren za začetnike. Odlikujejo ga izjemne tehnične lastnostmi, kot so ločljivost 8 milijonov pik, tipalo CMOS za nizek šum (majhna zrnatost) in izjemno hiter procesor za obdelavo slik DIGIC II. Vse to omogoča pripravljenost fotoaparata že takoj po vključitvi in izjemno hitro delovanje vseh funkcij, kot so nepretrgano slikanje, digitalizacija in pretvarjanje slike ter shranjevanje. EOS 350D lahko celo pri najvišji ločljivosti posname najmanj 14 zaporednih fotografij s hitrostjo 3 fotografije v sekundi.

“Canon je z EOS 350D nadgradil funkcionalnosti izredno uspešnega predhodnika EOS 300D,” je povedal Kai Thon, vodja testiranja pri združenju DIWA. “Izboljšana sta tipalo CMOS z ločljivostjo 8 milijonov pik, podobno tistemu, ki je uporabljeno v polprofesionalnem fotoaparatu EOS 20D, in izreden procesor za obdelavo slik DIGIC II. Rezultati testov so bili presenetljivo blizu tistim pri EOS 20D – ki je bil dobitnik zlate medalje – in ne dopuščajo veliko kritike. Evropski in ameriški strokovnjaki iz združenja DIWA so se strinjali, da EOS 350D razred ljubiteljskih digitalnih fotoaparatov SLR približuje razredu polprofesionalnih fotoaparatov, in to za bistveno nižjo ceno,” je še dodal Thon.

Skupina strokovnjakov za fotoaparate pri združenju DIWA meni, da se lahko kakovost fotografije modela EOS 350D kosa s kakovostjo modela EOS 20D, kar je morda največje priznanje, ki ga lahko dobi fotoaparat. Življenjske barve, majhna zrnatost fotografije celo pri visoki občutljivosti ISO in izvrstna obdelava fotografij v formatu JPEG s številnimi možnostmi so le najpomembnejše prednosti EOS-a 350D. Fotografije je možno definirati tako v barvnem območju sRGB kot tudi Adobe RGB, shrani pa se jih lahko v formatih RAW in RAW+JPEG, zaradi česar je fotoaparat izredno prijazen za uporabo.

EOS 350D vsebuje izjemno občutljiv 7-točkovni sistem samodejnega ostrenja, ki je združljiv s Canonovimi objektivi serij EF in EF-S, odlikuje pa ga tudi napreden sistem bliskavice E-TTL II. Kljub kompaktni obliki je fotoaparat z ergonomsko obliko in razporeditvijo nadzornih gumbov uporabniku zelo prijazen. DIWA je Canonov izdelek nagradila tudi zaradi širokega nabora jezikov, med katerimi lahko s pomočjo intuitivnega sistema izbiranja uporabnik izbere želenega. Za lažje držanje fotoaparata pa je kot dodatna oprema na voljo še ročaj z baterijama BG-E3, ki podaljša trajanje baterij.


Prijavi napako v članku