Računalništvo, telefonija
15.09.2015 14:15

Deli z drugimi:

Share

Brotherjevo poslanstvo Space Selfie ozavešča problematiko globalnega okolja

Brother se je podal na edinstveno poslanstvo narediti 100 selfijev v vesolju, da bi ljudi po svetu vzpodbudili k razmišljanju o pomembnosti globalnega okolja.
Brotherjev projekt Mission to the Earth
Brotherjev projekt Mission to the Earth

Kot del globalnega projekta ‘Mission to the Earth’ je podjetje Brother Industries, Ltd. poslalo posebaj prilagojen balon, z obsegom 9,4 metrov, 30.000 metrov v stratosfero nad Japonsko.

Na balon, narejen iz gume, so pritrdili posebno CCD kamero, da bi posneli selfije na poti do stratosfere.

Da bi lahko sodelovali pri omenjenem poslanstvu in bi imeli selfije s posnetki zemlje kot ozadje, je Brother povabil prebivalce vsega sveta, da naložijo fotografije svojih obrazov preko Brotherjeve mikro spletne strani Mission to the Earth.

Prejeli so skupaj 808 fotografij, od katerih je bilo naključno izbranih srečnih 100 za Brother okoljsko usmerjeno poslanstvo.

Ko se je balon dvigal na višine stratosfere, so bile fotografije projekcija, preslikana na mini model astronavta z namenom dajanja avtentične galaktične podobe kozmične serije selfijev.

Za dokončanje vesoljske scene je CCD kamera posnela poglede iz stratosfere. Posnetki so bili shranjeni na SD-kartico, ki se je skupaj z balonom vrnila iz stratosfere.

Zdaj bodo projekcije vesoljskih selfijev in pet minut posnetkov iz stratosfere združili na mikro strani Mission to the Earth, kjer bodo ljudje lahko videli svoj osebni vstop v vesolje. Zaključni posnetki bodo objavljeni na mikro spletni strani 25. septembra in jih lahko najdete na http://www.brotherearth.com/en/event/mission/.

Namen Brotherjevega projekta ‘Mission to the Earth’ je poudariti globalno zavezanost podjetja okolju. Ta zaveza je zajeta pod imenom Brother Earth in predstavlja etični pristop k planetu.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BROTHER CEE GmbH
Za več informacij so vam na voljo pri BROTHER CEE GmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

brother_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BROTHER CEE GmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku