Računalništvo, telefonija
28.04.2019 07:20

Deli z drugimi:

Share

Brezžične slušalke Apple AirPods 3 že konec leta?

Kako očistiti brezžične slušalke Apple AirPods?
Kako očistiti brezžične slušalke Apple AirPods?

Podjetje Apple je marca letos ponudilo v prodajo prenovljene brezžične slušalke Airpods (druga generacija), ki prinašajo kar nekaj zanimivih in uporabnih novosti. Prva večja novost novih Applovih slušalk je prenovljen procesor H1, saj zagotavlja do 50 odstotkov daljše pogovore in omogoča aktiviranje digitalne pomočnice Siri. Poleg večje avtonomije delovanja namenski procesor H1 pospeši povezavo slušalk z mobilno napravo, lajša prehod iz ene mobilne napravo na drugo, omogoča zamenjavo pesmi ter upravljanje s klici in drugimi ukazi, in sicer s preprostim glasovnim ukazom “Hej Siri”. Na voljo je tudi ohišje za nove slušalke, ki ga je možno polniti brezžično z istim polnilcem kot nove telefone iPhone.

Če pa gre verjeti spletnim govoricam, bi lahko podjetje Apple tretjo generacijo brezžičnih ušesnih slušalk AirPods ponudilo v prodajo še pred koncem letošnjega leta. To sicer ne preseneča, saj gredo slušalke podjetja Apple kljub visoki ceni odlično v prodajo. V lanskem letu je namreč računalniškemu gigantu skupno uspelo prodati okoli 35 milijonov slušalk AirPods, v letošnjem letu pa naj bi ta številka narasla celo na 50 milijonov. To dejansko pomeni, da podjetje Apple z njimi obvladuje trg brezžičnih ušesnih slušalk.

Tretja generacija brezžičnih ušesnih slušalk AirPods naj bi prinesla kar nekaj novosti. Na svetovnem spletu krožijo govorice, da naj bi bile nove slušalke podjetja Apple opremljene s sistemom za zmanjševanje zunanjega hrupa, kar naj bi pripomoglo k še bolj kakovostnemu poslušanju glasbe in opravljanju telefonskih pogovorov v hrupnih okoljih. Ta sistem naj bi bil za nameček nadvse varčen z dragoceno električno energijo, kar pomeni, da naj ne bi vplival na avtonomijo delovanja brezžičnih ušesnih slušalk AirPods podjetja Apple.

Novo generacijo brezžičnih ušesnih slušalk AirPods naj bi za podjetje Apple proizvajal njegov poslovni partner Inventec. Zaradi velikega povpraševanja se bo računalniški gigant po vsej verjetnosti obrnil tudi še na kitajsko podjetje Luxshare Precision. Več o brezžičnih ušesnih slušalk AirPods 3 podjetja Apple pa naj bi bilo znanega že letos poleti.


Prijavi napako v članku