Varnost
23.10.2013 14:23

Deli z drugimi:

Share

Brezplačna aplikacija za varno brskanje preko mobilnih naprav iPhone in iPad

Brezplačna aplikacija za varno brskanje preko mobilnih naprav iPhone in iPad
Brezplačna aplikacija za varno brskanje preko mobilnih naprav iPhone in iPad

Iz Kaspersky Laba so sporočili, da je mogoča namestitev brezplačne aplikacije za varno brskanje na spletu preko mobilnih naprav iPhone in iPad. Nova Kaspersky Lab aplikacija Safe Browser za iOS je na voljo v Apple trgovini za aplikacije od danes dalje.

Tako kot vsak uporabnik interneta lahko tudi uporabniki iPhona in iPada postanejo žrtve kibernetskih napadov, ki uporabljajo tehnike družbenega inženiringa. Najbolj razširjen primer tega je phising, ki s prevaro pridobi od uporabnikov osebne informacije in podatke. Običajno so v to prevaro vključeni tudi logotipi in imena znanih podjetij. Uporabnika lahko prevarajo, da deli svoje geslo z družbenimi omrežji, elektronski naslov ali identifikacijski računa za kakšno drugo stran ali aplikacijo.

Tveganja so še večja za vsakogar, ki uporablja mobilno napravo tudi za bančne in finančne transakcije. Iz podatkov pridobljenih iz raziskave, ki jo je opravilo podjetje B2B International sledi, da 38 % lastnikov mobilnih naprav uporabljajo naprave tudi za finančne transakcije. Omeniti velja, da je raziskava tudi pokazala, da se je že vsak tretji srečal s phising napadom, ki je prevzel vzorce spletne strani za bančne transakcije.

Kaspersky Safe Browser za iOS onemogoči vse zlonamerne povezave na phising strani in druga spletna orodja, ki so lahko nevarna za uporabnika. Nova aplikacija lahko tudi filtrira vsebine glede na izbrane uporabniške kriterije. S tem lahko uporabniki samodejno onemogočijo pornografske strani ali strani, ki vključujejo nasilje, žaljenje ali druge neprimerne vsebine. Na Kaspersky programu že vnaprej obstaja 17 filtrirnih kategorij oziroma skupin za vsebine.

Kaspersky Safe Browser iOS zagotavlja realno zaščito pred znanimi in nastajajočimi grožnjami, zahvaljujoč podatkom, ki jih program prejme od Kaspersky Security Network. Kasperskly Security Network zbira in obdeluje podatke o zlonamernih programih, ki jih pošiljajo uporabniki iz celega sveta. Nova aplikacija Kaspersky Lab je združljiva z napravo Apple iOS 5 in drugimi različicami.

»Kar nekaj uporabnikov Apple izdelkov verjame, da so njihove naprav imune za kibernetske napade. Ta lažni občutek varnosti je tisto kar spletnim kriminalcem omogoči lažji dostop oziroma izvedbo svojega zlonamernega načrta. Kaspersky Safe Browser za iOS ščiti uporabnike pred nevarnimi vsebinami, ko gredo na splet,« je povedal Alexey Chikov, produktni vodja za UCP & Mobilne produkte v Kaspersky Lab.

Družba Kaspersky Lab ponuja rešitve, s katerimi lahko zaščitite vse vrste naprav – od mobilnih naprav do serverja in druge opreme. To jesen je družba predstavila Kaspersky Internet Security – Multi Device, ki je ključna rešitev za domače uporabnike, s katero lahko zaščitijo več mobilnih naprav hkrati. Predstavitev programa Kaspersky Safe Browser za iOS pomeni, da so zdaj v IT varnostni ekosistem vključene tudi naprave s platformo iOS.


Prijavi napako v članku