Računalništvo, telefonija
03.01.2019 11:06

Deli z drugimi:

Share

Bomo z napravami v prihodnje upravljali kar z mahanjem rok po zraku?

Upravljanje z napravami naj bi kmalu postalo nadvse enostavno.
Upravljanje z napravami naj bi kmalu postalo nadvse enostavno.

Sodobne naprave so opremljene s perifernimi enotami, ki nam zagotavljajo hitro in enostavno upravljanje z vsebinami. Kljub temu delo na njih še vedno poteka relativno počasi, hkrati pa te naprave niso primerne za osebe s posebnimi potrebami. Kot vse kaže bodo te težave kmalu postale preteklost, saj inženirji podjetja Google delajo na zelo zanimivem projektu. Računalniški gigant je namreč nedavno na ameriško zvezno komisijo za komunikacije FCC (Federal Communications Commission) naslovil zahtevo za odobritev naprave, ki bo uporabnikom omogočala upravljanje z napravami kar z »mahanjem« rok po zraku.

Googlova tehnološka rešitev uporablja radarsko tehnologijo frekvence med 57 gigaherci in 64 gigaherci z namenom »odkrivanja« kretenj, s katerimi uporabnik napravi posreduje ukaze za izvršitev določenega dela. Ker pa uporaba teh frekvenc na napravah, ki so večje od pametnih mobilnih telefonov ali pametni ročnih ur, lahko povzroči neželene motnje, so pri podjetju Google morali omejiti moč delovanja njihovega oddajnika in sprejemnika. To je bil tudi ključen pogoj, da so od ameriške zvezne komisije za komunikacije FCC pridobili vsa ustrezna dovoljenja.

Ker je najnovejša tehnologija podjetja Google še vedno v začetni fazi razvoja trenutno še ni znano, kdaj bo na voljo za vsakdanjo uporabo. Upajmo, da kmalu saj nam bi ta precej olajšala in poenostavila vsakodnevna opravila.


Prijavi napako v članku