Telefoni
22.07.2012 20:05
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bomo mobilnike kmalu uporabljali namesto kladiv?

Če bo šlo tako naprej, kladiv kmalu ne bomo potrebovali več!
Če bo šlo tako naprej, kladiv kmalu ne bomo potrebovali več!

Kitajsko podjetje Oppo je konec maja s pripravo pametnega mobilnega telefona Finder postavilo nov rekord. Ta v debelino namreč meri le borih 6,65-milimetrov. S tem je novinec prevzel lovoriko najtanjšega pametnega mobilnega telefona na modrem planetu. Mobilnik Oppo Finder ima za prikazovanje slik na voljo zaslon Super AMOLED s 4,3-palčno oziroma 10,9-centimetrsko diagonalo, ki je nadvse odporno na praske in udarce. To prav tako drži za kakovostno ohišje iz kovine in plastike.

Ker so se v javnosti pojavile zlobne govorice, da je mobilnik Finder v resnici zelo krhek, je inženir podjetja Oppo trdnost njihovega izdelka dokazal s čisto posebnim preizkusom. Njihov pametni mobilni telefon je namreč uporabljal kot kladivo za zabijanje žebljev v leseno desko. Da bi bil preizkus bolj prepričljiv, je inženir žeblje zabijal z različnimi deli mobilnika. Prvi žebelj je namreč zabil z zaslonom, drugega s hrbtno stranjo, tretjega s stranico, četrtega z robom, petega z vrhnjim delom zaslona, šestega z vrhnjim delom hrbtne strani in sedmega z vrhnjim delom stranice.

Pametni mobilni telefon Oppo Finder jo seveda ni odnesel brez prask. Kljub temu ni utrpel večjih poškodb in je tudi po »mučenju« ostal povsem delujoč. To je zagotovo dovolj dober dokaz, da bo utišal tudi največje skeptike glede trdnosti najtanjšega mobilnika na modrem planetu. Za podoben dokaz »trdnosti« se je pred časom sicer že odločilo podjetje HTC, in sicer za mobilnik One X. Mi vam tako preizkušanje seveda odsvetujemo, da se poskus ne bo končal z okvarjenim mobinikom. Tako kot se je na primer pripetilo nekemu Tajvancu, o katerem smo že poročali (http://goo.gl/qGAF4).


Prijavi napako v članku