Telefoni
06.06.2010 14:23

Deli z drugimi:

Share

Sony Ericsson z hibridom med tabličnim računalnikom, mini prenosnikom in mobilnikom

Ali bo tudi Sony Ericsson na trg poslal mešanca med tabličnim računa
Ali bo tudi Sony Ericsson na trg poslal mešanca med tabličnim računa

Pred kratkim je Dell predstavil svojega mešanca med tabličnim računalnikom in mobilnim telefonom, ki nosi ime Streak, nekaj podobnega pa za trg snuje tudi podjetje Sony Ericsson. Nad prihodom njihove naprave pa sicer visi še majhen vprašaj, saj je podjetje še ni uradno najavilo. Je pa podjetje že izdelalo prototipno verzijo te naprave, ki se tako kot Dell Streak ponaša s 5-palčnim (12,7 cm) zaslonom, katere resolucija ni znana.

Razlika med obema napravama je v tem, da ima Sony Ericssonov koncept tudi drsno obliko z dodano QWERTY tipkovnico, s čimer nekoliko spominja tudi na mini prenosnike (netbooke). Po govoricah sodeč naj bi se na tej Sony Ericssonovi prototipni napravi nahajal tudi Googlov operacijski sistem Android 2.1.

Apple je s svojim iPadom dokazal, da je na trgu dovolj prostora za nekoliko večje tablične računalnike in verjetno bi se prostor našel tudi za sorodne 5-palčne naprave, kakršni sta Dell Streak ter Sony Ericssonov koncept, saj ponujata zadovoljivo velik zaslon, še boljšo mobilnost ter za razliko od iPada tudi zmožnost klicanja.


Prijavi napako v članku