Računalništvo, telefonija
13.04.2019 06:32

Deli z drugimi:

Share

Bo Kitajska kmalu prepovedala rudarjenje kriptovalut?

Kitajska vlada bi lahko rudarjenje kriptovalut prepovedala že jeseni.
Kitajska vlada bi lahko rudarjenje kriptovalut prepovedala že jeseni.

Kriptovalute so v zadnjem času tesno povezane s tehnološkimi navdušenci in tistimi, ki želijo hitro povečati svoja finančna sredstva zato ne preseneča, da so v mnogih državah širom sveta postale priljubljen način plačila. Te na žalost postajajo vse bolj priljubljene tudi med spletnimi kriminalci in drugimi kriminalnimi združbami, saj zagotavljajo anonimnost in s tem močno otežijo delo varnostnih organov. To je bil tudi ključni razlog, zakaj je kitajska vlada že pred časom prepovedala trgovanje s kriptovalutami in njihovo uporabo za nakupovanje.

Kot vse kaže bi lahko kriptovalute na Kitajskem kmalu doživele nov udarec, ki bi lahko negativno vplival na njihovo vrednost širom sveta. Kitajska vlada namreč razmišlja o tem, da bi povsem prepovedala rudarjenje kriptovalut na njihovem ozemlju. Ker po nekaterih ocenah naj bi bilo na Kitajskem pridobljenih kar 74 odstotkov vseh kriptovalut, bi tovrstna prepoved nedvomno zelo negativno vplivala na trgovanje z njimi in s tem posledično na njihovo ceno. Prepoved rudarjenja kriptovalut na Kitajskem bi lahko stopila v veljavo še pred jesenjo.

Po neuradnih informacijah naj bi se kitajska vlada zavzemala za omejitev rudarjenja kriptovalut na kitajskem tudi zaradi visoke porabe električne energije. Že od leta 2017 skupna poraba električne energije za rudarjenje namreč presega celotno električno porabo Irske, ob čemer se sproščajo tudi velike količine toplogrednih plinov, predvsem ogljikovega dioksida. S tem pa ima Kitajska seveda veliko probleme, posledično pa trpi zdravje ljudi.


Prijavi napako v članku