Računalništvo, telefonija
31.10.2019 07:11

Deli z drugimi:

Share

Bo Google zavladal trgu pametnih ročnih ur?

Pametna ročna ura Google Pixel Watch naj bi kmalu ugledala luč sveta.
Pametna ročna ura Google Pixel Watch naj bi kmalu ugledala luč sveta.

Pametne ročne ure so med uporabniki postale pravi hit. Z njimi si namreč lažje organiziramo dan, sledimo neštetim dogodkom in beležimo svoje aktivnosti. Ker naj bi se povpraševanje po tovrstnih izdelkih kmalu še dodatno povečalo, ne preseneča, da so zanimanje zanje izrazili tudi pri podjetju Google. Še več, računalniški gigant naj bi se zanimal celo za nakup podjetja Fitbit, ki je bilo še nedavno eden izmed pionirjev na področju športnih pametnih zapestnic.

Mnogi poznavalci so prepričani, da bi podjetje Google rado vstopilo tudi na področje izdelave pametnih ur. Na to kaže tudi dejstvo, da je januarja letos že odkupil intelektualno lastnino podjetja Fossil, zato je le še vprašanje časa, kdaj naj bi se to dejansko tudi zgodilo. Prvi izdelek podjetja Google na tem področju pa naj bi bila pametna ročna ura Google Pixel Watch.

Pametna ročna ura Google Pixel Watch naj bi predstavljala neposredno konkurenco pametni uri Apple Watch, pri čemer naj bi bila ta povsem prilagodljiva željam končnega uporabnika. Novost bo temeljila na osnovi mobilnega operacijskega sistema Google Wear OS, saj ponuja vse, kar potrebujemo za vsakodnevna opravila, vključno z zabavo. Preostala strojna oprema novosti bo po vsej verjetnosti obsegala še mobilni procesor Qualcomm Snapdragon Wear 3100, okrogel zaslon s 3-centimetrsko oziroma 1,2-palčno diagonalo in ločljivostjo 360 x 360 slikovnih točk. Zagotovljena bo tudi neposredna povezava z Googlovim digitalnim asistentom za lažje upravljanje.

Podjetje Google bo napredno pametno ročno uro Pixel Watch po vsej verjetnosti javnosti predstavilo že letos, in sicer v okviru posebne konference. Novost verjetno ne bo ravno poceni, saj naj bi bilo zanjo v prosti prodaji treba odšteti med preračunanimi 348 in 464 evri. Več o novinki bo znanega v prihodnjih nekaj tednih, še posebej, če bo nakup podjetja Fitbit uspešen.


Prijavi napako v članku