Računalništvo, telefonija
15.01.2019 11:16
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo Apple letos ponudil v prodajo tri nove telefone iPhone?

Največji iPhone naj bi bil nekaj posebnega.
Največji iPhone naj bi bil nekaj posebnega.

Podjetje Apple si je v zadnjem četrtletju lanskega leta privoščilo spodrsljaj, ki mu bo, vsaj po ocenah poznavalcev, močno otežil poslovanje v prihodnje. Gigant je namreč v tem obdobju ustvaril za okoli preračunanih 73,7 milijard evrov prihodkov, moral pa bi jih ustvariti med preračunanimi 70 milijardami evrov in preračunanimi 81,6 milijardami evrov. Razkritje finančnih rezultatov podjetja Apple je dramatično pretreslo finančne trge, saj je podjetje ustvarilo za okoli sedem odstotkov manj prihodkov od pričakovanih.

Ker si podjetje Apple v letošnjem letu enostavno ne more več privoščiti spodrsljaja, so analitiki prepričani, da bo tekom letošnjega leta uporabnikom storitev mobilne telefonije ponudilo v prodajo tri nove pametne mobilne telefone družine iPhone. Tu naj bi šlo za neposredne naslednike modelov iPhone XS, iPhone XS Max in iPhone XR, pri čemer je na spletu veliko pozornosti požel predvsem največji model. Ta naj bi bil namreč opremljen s kar tremi digitalnimi fotoaparati, ki bod postavljeni v »kvadrat«. Novost bo torej vsaj kar se tiče digitalnih fotoaparatov na hrbtni strani naprave močno spominjala na telefon Mate 20 Pro podjetja Huawei.

Glede na spletne govorice bodo zasloni novincev ostali povsem enaki kot pri zdajšnjih modelih iPhone XS, iPhone XS Max in iPhone XR. Naslednik modela iPhone XS Max bo kot rečeno opremljen s tremi digitalnimi fotoaparati, pri čemer bodo uporabniki imeli na voljo tako optično povečavo kot možnost zajema fotografij z boljšim »občutkom« za tridimenzionalni prostor in v precej slabih svetlobnih pogojih. Več informacij o novih pametnih mobilnih telefonih podjetja Apple pa naj bi bilo znanega že v prihodnjih nekaj mesecih.


Prijavi napako v članku