Računalništvo, telefonija
15.03.2020 14:54
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bill Gates dokončno zapustil upravo Microsofta

Bill Gates se bo odslej v polni meri posvetil dobrodelni organizaciji Bill & Melinda Gates.
Bill Gates se bo odslej v polni meri posvetil dobrodelni organizaciji Bill & Melinda Gates.

Verjetno med nami ni človeka, ki ne bi poznal najbogatejšega človeka na svetu – Billa Gatesa. Vsi ga najverjetneje poznamo po njegovem podjetju Microsoft, ki spada med najuspešnejša podjetja vseh časov. Bill Gates je podjetje Microsoft soustanovil že daljnega leta 1975, v zadnjih nekaj letih je bil zelo aktiven član upravnega odbora družbe Microsoft, njegova vloga pa je bila ključna pri oblikovanju strategije podjetja za prihodnost.

Zato je mnoge presenetila novica, da Bill Gates nepreklicno odhaja iz upravnega odbora družbe Microsoft. Poleg tega odhaja tudi iz upravnega odbora družbe Berkshire Hathaway, kjer je bil prav tako zelo pomemben član. Razlog za odhod pa je preprost. Bill Gates namreč želi skupaj z ženo Melindo Gates več časa nameniti človekoljubnim aktivnostim na področjih globalnega zdravja, izobraževanja in iskanja rešitev za boj proti globalnemu segrevanju.


Govorimo o organizaciji Bill & Melinda Gates, ki ima za delovanje na voljo več kot preračunanih 45 milijard evrov sredstev za raziskave in razvoj rešitev, ki nam bodo v prihodnje izboljšale življenje. Doslej je organizacija že veliko prispevala k boljšemu življenju predvsem tistih, ki živijo v državah v razvoju. Nedavno pa se je vključila celo v boj proti koronavirusu, ki vse bolj ogroža naše vsakdanje življenje.


Prijavi napako v članku