Računalništvo, telefonija
09.05.2019 11:15
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

BenQ interaktivni zasloni: razmišljajte sodelovalno in na privlačen način

BenQ  interaktivni zasloni: razmišljajte sodelovalno in na privlačen način
BenQ interaktivni zasloni: razmišljajte sodelovalno in na privlačen način

BenQ zasloni za interaktivno učenje postavijo izkušnjo na popolnoma novo raven. Interaktiven ploski zaslon za izobraževalne namene je zasnovan tako, da izkorišča dinamične možnosti in učiteljem pomaga pri tem, da ustvarijo privlačno učno okolje.

A ne gre le za zaslon kot tak. Serija zaslonov BenQ RP (mednje sodijo BenQ RP6501K, BenQ RP7501K, BenQ RP8601K) je opremljena celo s senzorjem kakovosti zraka v prostoru, rešitvijo EyeCare, ki skrbi, da oči ne bodo trpele, in s povezljivostjo v oblaku, ki izboljša sodelovanje in spodbuja tudi participacijo učencev na drugih lokacijah in platformah. Z BenQ zasloni za interaktivno učenje lahko povežete ves razred in nudite zabavno učno izkušnjo.

Učenje je lažje in bolj zabavno

S povezovanjem v oblaku sta učenje in izmenjava idej lažja kot kadarkoli doslej. Opombe in mnenja, ki se beležijo na isti tabli, ne glede na to, kje so vsi sodelujoči, prinašajo edinstveno izkušnjo in več sodelovanja. Poleg tega lahko učitelji dostopajo do učnih gradiv v oblaku kjerkoli. EZWrite 5.0 jim namreč omogoča, da neposredno prenesejo in naložijo datoteke v storitve v oblaku, kot sta na primer Google Drive ali Dropbox. To jim predvsem olajša delo, saj lahko materiale prenašajo in spreminjajo kjerkoli in kadarkoli. Učitelji lahko seveda tudi zajemajo posnetke zaslona iz aplikacij, spletnih mest ali videoposnetkov iz kateregakoli vira ter uvozijo vsebino v oblak za nadaljnjo obdelavo ali komentiranje.

Zaslon omogoča tudi hkratno pisanje ali risanje dvema uporabnikoma, lahko tudi z dvema različnima barvama. Zato v učilnico prinaša živahnost. Omogoča vrsto možnosti, ki jih lahko med drugim izbiramo v plavajočem gumbu (Floating Tool), ki nudi pisanje, brisanje, možnosti za shranjevanje …

Zaslon tudi prepozna rokopis in pretvori napisano besedilo, številke in podobno v čitljivo digitalno obliko.

Senzor kakovosti zraka, EyeCare, antibakterijska prevleka …

Na začetku omenjen senzor kakovosti zraka spremlja koncentracijo CO2 v prostoru in učitelje opomni, ko je vrednost presežena. Zdravo okolje namreč tudi učencem omogoča, da njihova koncentracija ostane na visoki ravni.

Rešitev EyeCare skrbi, da oči ne bodo utrujene – med drugim z nizko vsebnostjo modre svetlobe na zaslonu. Ima pa ta zaslon tudi senzor gibanja, ki zazna premikanje uporabnika ob zaslonu in temu prilagodi svetlost.

Zaslon je opremljen celo z večplastno prevleko, ki skrbi, da se na njem ne bi zadrževale bakterije, ki bi lahko bile izvor za širjenje bolezni med učenci.

Priklopite se v svet brezžičnih predstavitev s tehnologijo, ki omogoča gladko pretakanje vizualnih in avdio datotek. Uporabniki si vsebine lahko ogledajo na osebnih računalnikih, tablicah ali mobilnih telefonih, kar prispeva k bogatenju učnega procesa. BenQ interaktivni zasloni BenQ RP omogočajo celo glasovno upravljanje, imajo pa tudi daljinski upravljalnik.

Brezhibno delujejo s široko paleto računalniških in mobilnih naprav z operacijskimi sistemi Windows, Mac, Linux ali Chrome.

Več o zaslonih za izobraževalne namene preberite TUKAJ.

Na TEJ POVEZAVI pa je dostopna brošura za business uporabnike, saj so ti zasloni kot nalašč tudi za sejne sobe, sestanke s sodelavci ali poslovnimi partnerji.

Serija zaslonov BenQ RP vas bo navdušila:

BenQ RP6501K

BenQ RP7501K

BenQ RP8601K

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TEKSEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TEKSEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TEKSEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku