Programska oprema
14.11.2006 13:13

Deli z drugimi:

Share

Aventail SSL VPN naprave prve podprle Microsoft IE7

Aventail, vodilno podjetje na SSL VPN področju, je objavilo, da Aventail ST2 platforma tudi uradno podpira Microsoft IE7. Medtem ko so bili ostali veliki SSL VPN ponudniki, kot so Juniper in F5 prisiljeni svetovati svojim strankam, naj še ne preidejo na IE7 zaradi nezdružljivosti z njihovimi VPN produkti, Aventail svoje uporabnike spodbuja, naj preidejo na novo različico brskalnika in izkoristijo vse prednosti novih varnostnih in uporabniških funkcionalnosti IE7.

Popolna podpora IE7 je nujna za ohranjanje produktivnosti mobilne delovne sile, saj si je od izida novega brskalnika (18. oktobra 2006) v prvih štirih dneh tega preneslo že več kot 3 milijone uporabnikov. Število prehodov na nov brskalnik bo še večje, saj je bila nadgradnja vključena v Windows XP Automatic Update 1. novembra 2006. Nobena SSL VPN rešitev, ki ne podpira Microsoft IE7, ne more omogočiti dostopa uporabnikov do virov podjetja.

“Kot vodilno tehnološko podjetje na SSL VPN področju smo dolžni strankam zagotoviti varen oddaljen dostop iz katerekoli naprave – in to vsekakor vključuje osebne računalnike z IE7”, pravi Chris Hopen, CTO, Aventail. “V razumevanje sprememb, ki jih je uvedel Microsoft, smo vložili veliko dela in časa in zato lahko le-te zdaj tudi učinkovito podpiramo. “

Ker več kot 50% zaposlenih dela od daleč občasno, več kot 80% pa jih uporablja Microsoftov brskalnik in ostale Microsoft produkte, je Aventail s tesnim sodelovanjem z Microsoftom zagotovil podporo velikim spremembam, narejenim na področju arhitekture spletne varnosti, začenši z Windows XP Service Pack 2, IE7 in Visto.

Ključna komponenta Microsoftove strategije zaščite Windows osebnih računalnikov pred okužbo z zlonamerno kodo je preprečevanje namestitve zlonamerne kode, predvsem brez uporabnikovega dovoljenja – področje, ki pomembno vpliva na produkte, kot so SSL VPN naprave. Aventail je začel s spremembami v prvi polovici leta 2006, ko je Microsoft izdal smernice o pisanju kode v novem Windows okolju. Tako so posledično Aventail SSL VPN rešitve prve na tem področju, ki nimajo težav z novim brskalnikom IE7. Z nadaljevanjem hitrega odziva na streteške iniciative Microsofta, ki zadevajo SSL VPN uporabnike, bo Aventail še naprej zagotavljal popolno združljivost, vključno z podporo Visti, kmalu po njenem izidu.


Prijavi napako v članku