Tablični računalniki
17.04.2012 21:30

Deli z drugimi:

Share

Apple za letos pripravlja šest milijonov tablic iPad Mini?

Bo Apple s tablico iPad Mini zdesetkal prodajo tabličnih računalnikov z mobilnim operacijskim sistemom Windows 8?
Bo Apple s tablico iPad Mini zdesetkal prodajo tabličnih računalnikov z mobilnim operacijskim sistemom Windows 8?

Govorice o miniaturnem Applovem tabličnem računalniku iPad so na svetovnem spletu prisotne že dobre pol leta. Zadnje novice pa nakazujejo na to, da naj bi podjetje iz Cupertina dejansko kmalu ponudilo v prodajo težko pričakovano tablico iPad Mini. Apple naj bi jih predvidoma v jeseni na svetovni trg ponudil kar šest milijonov kosov. Ti naj bi predstavljali neposredno konkurenco prihajajočim tablicam Windows 8.

Nove spletne govorice nakazujejo na to, da naj bi bil Applov tablični računalnik iPad Mini opremljen s 7,85-palčnim (19,9-centimetrskim) zaslonom. Ker naj bi tu šlo za Retina zaslon, bo ta po vsej verjetnosti izrisoval slike z ločljivostjo 1.024 x 768 točk. To dejansko pomeni 166 slikovnih pik na palec. Ločljivost naj bi bila torej le malenkostno večja od zaslona, s katerim je opremljena 7-palčna tablica Samsung Galaxy Tab 2 in povsem enaka prvi generaciji tabličnih računalnikov iPad.

Tablica iPad Mini pa naj bi bila v primerjavi z obstoječimi rešitvami precej tanjša in lažja, kar bo olajšalo njeno prenosljivost. Spletni viri za nameček zatrjujejo, da sta podjetji Foxconn in Pegatron od Appla že prejela naročilo za izdelavo miniaturnih tablic. Na spletu se trenutno še šušlja, da naj bi se maloprodajna cena novinca gibala med preračunanih 190 in 230 evri. Mnogi poznavalci meni, da bo cena precej višja, saj bi v nasprotnem primeru iPad Mini lahko ogrozil celo prodajo večjega brata.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku