Telefoni
18.03.2014 14:30
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple s patentom za pedometer, ročna ura iWatch vse bolj verjetna!

Pametna ročna ura Apple iWatch bo zaradi vgrajenega pedometra kot nalašč za ljubitelje športnih aktivnosti!
Pametna ročna ura Apple iWatch bo zaradi vgrajenega pedometra kot nalašč za ljubitelje športnih aktivnosti!

Ameriški patentni urad (U.S. Patent and Trademark Office) je podjetju Apple podelil izjemno zanimiv patent, ki opisuje uporabo ročnega pedometra (merilca korakov). Ker patent z oznako »Wrist Pedometer Step Detection« (http://bit.ly/iWatch-PedoMeter) opisuje uporabo pedometra na roki, so mnogi poznavalci prepričani, da je to le še en dokaz več, da podjetje iz Cupertina pripravlja pametno ročno uro iWatch. Apple je dejansko patentiral napreden algoritem, ki korake uporabnika beleži ne glede na to, kje se naprava nahaja (na roki, v žepu, na zapestju ipd.).

Kako dobro se Applov napredni algoritem za merjenje korakov obnese v praksi v navezi s pametno ročno uro iWatch, bomo po vsej verjetnosti lahko spoznali že oktobra letos, ko naj bi ura ugledala luč sveta. Iz doslej razkritih podatkov je še znano, da naj bi bila novost opremljena s sistemom brezžičnega polnjenja ter naj bi omogočala pošiljanje sporočil, odgovarjanje na klice in celo posodabljanje Facebookovega računa z mobilnikom iPhone v žepu. Ker bo na ročni uri iWatch domoval prirejen mobilni operacijski sistem iOS, bomo lahko nanjo nameščali tudi mobilno programsko opremo.

Podjetje Apple naj bi v prodajo ponudilo kar dve različici pametne ročne ure iWatch, ki bosta opremljeni z različnima zaslonoma. Večja ročna ura bo razpolagala z 1,7-palčnim (4,3-centimetrskim) zaslonom in bo namenjena moškim, medtem ko bo za nežnejši spol na voljo zaslon z 1,3-palčno (3,3-centimetrsko) diagonalo.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku