Računalništvo, telefonija
22.02.2019 18:00

Deli z drugimi:

Share

Apple je v 11-ih letih med razvijalce aplikacij razdelil 120 milijard ameriških dolarjev

Apple je v 11-ih letih med razvijalce aplikacij razdelil 120 milijard ameriških dolarjev
Apple je v 11-ih letih med razvijalce aplikacij razdelil 120 milijard ameriških dolarjev

V enajstih letih, odkar je Apple prvič odprl “vrata” App Store trgovine, so razvijalci aplikacij po celem svetu na svoj račun prejeli preko 120 milijard ameriških dolarjev, od tega so evropski razvijalci bili deležni vsega 25 milijard. Applov podpredsednik za Apple Music in mednarodno prodajo, Oliver Schusser, je zadnje podatke razkril v četrtek. Zneski so prvič prišli v javnost, ko je nemška spletna stran Macerkopf objavila podrobnosti o tem, kakšne so Applove ambicije tako z App Store trgovino kot tudi z ostalimi storitvami.


Schusser je v izjavi med drugim povedal, da njihove storitve, ki med drugim vsebujejo Apple Pay in iCloud storitve, ciljajo na prihodke od prodaje v višini 40 milijard ameriških dolarjev na leto. Zgoraj izpostavljene številke kažejo, da so evropski ustvarjalci aplikacij zaslužili zgolj 20.83 % celotnega prihodka iz App Store trgovine, kar je precej manj, kot so zaslužili prejšnja leta. Recimo leta 2014 so razvijalci skupno zaslužili pičlih 20 milijard ameriških dolarjev, vendar so od tega evropski razvijalci odnesli 32.5 %, kar predstavlja 6.5 milijarde ameriških dolarjev.


Podajajo se na “podcast” sceno

V tej isti izjavi je Schusser potrdil do sedaj objavljene rezultate glede števila naročnikov na storitev Apple Music, hkrati pa napovedal, da se Apple resno podaja na “podcast” sceno, kjer v nekaj letih želijo postati glavni globalni akter.


“Od samega začetka storitve, kar je bilo pred štirimi leti, ima danes Apple Music več kot 50 milijonov naročnikov, ki redno uporabljajo našo storitev”, je povedal Schusser. K temu je še dodal, da je Apple v tem trenutku vodilna pretočna storitev v ZDA, prav tako pa je Apple Music vodilna glasbena storitev za iPhone na svetu. “Zadnja stvar, ki jo želim danes še izpostaviti je ‘Podcasting’. Naši uporabniki so prenesli in predvajali preko 50 milijard epizod 650.000 aktivnih oddaj na storitvi Apple Podcasts”, je ponosno zaključil Schusser.


Oliver Schusser je napredoval na položaj podpredsednika Apple Music in mednarodne prodaje aprila 2018, nekje v istem obdobju, ko je Jimmy Iovine naznanil svoj premik v svetovalno vlogo. Po pisanju portala Apple Insider bi naj Schusser bil glavni faktor ob Applovem nakupu Shazama, prav tako pa je Schusser zdaj tisti, ki ima glavno besedo pri tem, da Apple Music platforma deluje tako dobro kot dejansko kažejo vsi rezultati.


Prijavi napako v članku