Računalništvo, telefonija
21.03.2016 22:39
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple iPhone SE: Majhen, a zmogljiv!

Apple iPhone SE je iPhone 6S v malem!
Apple iPhone SE je iPhone 6S v malem!

Govorice o manjšem in cenejšem pametnem mobilnem telefonu iPhone so se na koncu vendarle izkazale za resnične, saj ga je podjetje Apple predstavilo v okviru lastne konference, ki je potekala pod sloganom »Let us loop you in«. Novemu pametnemu mobilnemu telefonu je računalniški gigant dodelil oznako iPhone SE, v osnovi pa gre tu le za posodobljeno različico modela 5S. Novost je namreč po zunanji obliki povsem enaka modelu iPhone 5S, po tehničnih specifikacijah pa se lahko brez težav postavil ob bok novejšim mobilnim telefonom.

Pametni mobilni telefon Apple iPhone SE razpolaga z zmogljivim procesorjem A9 in pomožnim procesorjem M9, ki ju sicer najdemo tudi v pametnem mobilnem telefonu iPhone 6S. V praksi to pomeni, da je novost skorajda dvakrat zmogljivejša v primerjavi z modelom 5S oziroma trikrat zmogljivejša pri preračunavanju grafičnih vsebin. Pametni mobilni telefon Apple iPhone SE nudi še podporo za 4G/LTE in za hitro brezžično povezavi Wi-Fi 802.11ac, podpora za vsestransko uporabno tehnologijo 3D Touch pa tu žal ni na voljo.

Inženirji podjetja Apple so pametni mobilni telefon iPhone SE opremili še z digitalnim fotoaparatom ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, ki med drugim podpira možnost Live Photos in zajem videoposnetkov v ločljivosti 4K. Za nakup vstopne različice novosti s 16 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov bo onkraj luže potrebno odšteti preračunanih 355 evrov, zmogljivejša različica s 64 gigabajti pomnilnika pa je vrednotena na preračunanih 445 evrov. Pametni mobilni telefon iPhone SE bo v ZDA mogoče kupiti še pred koncem meseca marca, v Evropo pa naj bi prav tako zašel kmalu.


Prijavi napako v članku