Računalništvo, telefonija
30.11.2017 09:34
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple in Mercedes v sporu zaradi telefona iPhone X

Apple in Mercedes v sporu zaradi telefona iPhone X
Apple in Mercedes v sporu zaradi telefona iPhone X

Novi Applov pametni mobilni telefon iPhone X je bolj zaželena roba od vročih žemljic, kljub temu da je poln majhnih napak, ki marsikaterega uporabnika spravljajo ob živce. To še posebej drži za voznike luksuznega vozila Mercedes E300, za katerega je v evropskem prostoru treba odšteti več kot 60 tisoč evrov. Voznikom namreč preglavice povzroča odlagalni predal za telefon, ki med drugim ponuja možnost brezžičnega polnjenja manjših mobilnih naprav, kot je na primer iPhone X.

Sistem brezžičnega polnjenja v luksuznem avtomobilu Mercedesa E300 je bil zasnovan na način, da se avtomobil telefonu predstavi prek brezžične tehnologije NFC. To pa iPhone X zmede do te mere, da njegov operacijski sistem iOS 11 ob položitvi telefona v predal interpretira, da bi uporabnik rad uporabil plačilni sistem Apple Pay. Ključna težava pa je v tem, da ob tem prekine predvajanje glasbe, kar marsikaterega uporabnika spravi v slabo voljo.

Ker je težava povezana z operacijskim sistemom iOS 11, so mnogi prepričani, da bo Apple to težavo odpravil v okviru naslednje posodobitve sistema. Nadgradnja računalniškega sistema avtomobila je namreč precej bolj zapleteno in zamudno opravilo.


Prijavi napako v članku