Strojna oprema
15.06.2005 15:02
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

AOpen razvil najtanjši osebni računalnik


AOpen Mini PC

AOpen je predstavil osebni računalnik Mini PC, ki ga odlikujeta kompaktna zunanjost in izredna moč. Gre za najtanjše oblikovan osebni računalnik in prvi s platformo Wintel (Windows in Intel).

“Mini PC odpira povsem nove razsežnosti številnim uporabnikom osebnih računalnikov,” je povedal Tony Yang, direktor trženja v podjetju AOpen. Mini PC vsebuje 2,5-palčni disk, optični pogon z neposrednim vstavljanjem medija ter zapisovalnik DVD-ROM in DVD. Poganja ga procesor Intel Pentium M 1,3 GHz ali 1,6 GHz. Za omrežno povezovanje je uporabljen modul za brezžično komunikacijo Mini-PCI 802.11 a/b/g, ki podpira tudi standard bluetooth za brezžično izmenjavo podatkov z napravami, kot so dlančniki in pametni telefoni. Mini PC ima dva vhoda USB in vhod IEEE 1394.

Kljub kompaktni zunanjosti, meri namreč le 15*15*5 cm, Mini PC ponuja priključke DVI in S-Video ter izhod YPbPr za povezovanje s televizijo visoke ločljivosti (HDTV), s plazmatskimi prikazovalniki, velikimi zaslonskimi prikazovalniki in visokokakovostnimi avdio izdelki, kar nudi uporabniku popolno zabavo z najnižjimi možnimi stroški.

Mini PC je torej v svoji osnovi (po komponentah) bistveno bolj podoben prenosnemu kot osebnemu računalniku. Z novim računalnikom želijo pri AOpnu zadostiti željam vseh, ki si želijo majhen in tih računalnik.


Prijavi napako v članku