Računalništvo, telefonija
10.04.2006 12:33
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ambasador varnega interneta

Na Fakulteti za elektrotehniko in računalništvo je potekal 12. festival računalništva, na katerem je sodelovala tudi slovenska točka osveščanja o varni rabi interneta SAFE-SI, ki je v sodelovanju z MISSS (Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije) organiziralo dva dogodka, s pomočjo katerih so skušali osvetliti tematiko varne rabe interneta in pokazati, kako sploh (če sploh) poteka komunikacija med mladimi in odraslimi (oziroma starši ali učitelji) na internetu.

Vrhunec dneva je bila delavnica »ABCD INTERNET ZA ODRASLE – jaz vem, kaj pa VI(P)?«, ki so jo pripravili mladi MISSS-ovci, na njej pa sta sodelovala posebna gosta, g. Matjaž Hanžek, Varuh človekovih pravic ter mag. Jože Zrimšek, generalni direktor Direktorata za informacijsko družbo, MVZT. Gosta sta se udeležila posebnega kviza o internetu in njegovi varni uporabi in pokazala zavidljivo znanje. Zmagovalec je postal g. Matjaž Hanžek, ki si je tako pridobil častni naziv ambasadorja varnega interneta.

Sledila je okrogla miza, na kateri je potekala živahna razprava o »Fenomenu varnega interneta in medsebojne komunikacije med mladimi ter odraslimi«. Sodelujoči na okrogli mizi so poudarili predvsem pozitivne vidike komunikacije preko interneta ter potrebo po izobraževanju staršev o uporabi interneta.


Prijavi napako v članku