Računalništvo, telefonija
14.01.2019 18:00

Deli z drugimi:

Share

Amazon krši nemške zakone

Amazonov priljubljen izdelek Dash, s katerim uporabnik preprosto naroči izdelke s pritiskom na gumb, v Nemčiji krši zakon o varstvu potrošnikov. Vsaj tako je razglasilo nemško sodišče.
Amazon obtožen prikrivanja cen uporabnikom
Amazon obtožen prikrivanja cen uporabnikom

Amazon Dash je preprosta mala naprava, ki jo lahko kupijo vsi uporabniki storitve Amazon Prime, deluje pa na zelo preprost način.

Uporabnik mora biti najprej član Prime, nato pa lahko naroči tudi posebni gumb – Amazon Dash. Ta je povezan na določen izdelek, katerega uporabnik določi v aplikaciji. Na primer, da uporabnik naroči gumb Amazon Dash za pralni prašek. Tako uporabniku ni več potrebno sesti za računalnik ali prijeti za telefon, ampak samo pritisne na gumb in naročilo za pralni prašek je že oddano.

Vendar naj bi se težava pojavila pri ceni. Nemško sodišče je namreč odločilo, da uporabnik ob pritisku na gumb, ki ga zaveže na naročilo, ne ve, kakšno ceno plača, saj na gumbu ni nič zapisano, cene izdelkov pa se seveda spreminjajo.

Amazon se je seveda na odločitev sodišča hitro odzval z izjavo, da je izdelek Dash v skladu z nemško zakonodajo in da se bodo na odločitev sodišča pritožili v kratkem.


Prijavi napako v članku