Računalništvo, telefonija
18.06.2017 08:19

Deli z drugimi:

Share

Aktivni Samsung Galaxy S8 le še vprašanje časa?

Samsung Galaxy S8 Active naj bi bil uradno predstavljen še pred jesenjo.
Samsung Galaxy S8 Active naj bi bil uradno predstavljen še pred jesenjo.

Podjetje Samsung je nedavno predstavilo pametna mobilna telefona Galaxy S8 in Galaxy S8+ (Plus), ki sta brez večjih težav navdušila tudi najzahtevnejše uporabnike. Mnogi so celo prepričani, da gre za zdaleč najboljši pametni mobilni telefon na svetu, ki se bo brez težav kosal s konkurenčnim telefonom iPhone podjetje Apple, saj poleg zmogljive strojne opreme ponuja še lepo oblikovano ohišje. Kmalu bo novost na voljo še za aktivne uporabnike, saj so zanesenjaki spletnega portala Geekbench razkrili strojne specifikacije pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S8 Active.

Če gre verjetni spletnim govoricam bo aktivni pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 Active nekoliko debelejši in težji od zdajšnjega modela, kar pomeni, da bo opremljen z zmogljivejšo baterijo, ki bo nudila večjo avtonomijo delovanja. Tudi oblika bo nekoliko drugačna, predvsem na delu, kjer se nahaja zaslon. Čeprav bo Samsung Galaxy S8 Active namenjen predvsem rekreativcem, naj bi bil dovolj zmogljiv tudi za opravljanje najzahtevnejših opravil. Ta bo namreč opremljen s procesorjem Qualcomm Snapdragon 835, ki bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim opravilom.

Zanesenjaki spletnega portala Geekbench so z njihovim merilnim programom izmerili, da pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 Active z osemjedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 835 frekvence 1,9 gigahercev in 3,5 gigabajti sistemskega pomnilnika v enojedrnem načinu delovanja doseže 1842 točk, v večjedrnem načinu pa 6.493 točk. To pomeni, da je njegova zmogljivost povsem primerjava s telefoni, kot je Sony Xperia XZ Premium. K temu nedvomno nekaj pripomore tudi najnovejši moblni operacijski sistem Android 7.0 Nougat.


Prijavi napako v članku