Računalništvo, telefonija
20.03.2016 08:12

Deli z drugimi:

Share

Si je Instagram s spremembami naredil medvedjo uslugo?

Sprememba razvrščanja slik je razjezila marsikaterega uporabnika Instagrama!
Sprememba razvrščanja slik je razjezila marsikaterega uporabnika Instagrama!

Mobilna programska oprema Instagram je bila med uporabniki mobilnih naprav Android in iOS vse doslej nadvse priljubljena, saj ponuja vrsto posebnih učinkov in filtrov, s pomočjo katerih lahko fotografijam in videoposnetkom dodamo pridih mističnosti. Z nedavnimi spremembami pa si je po mnenju mnogih poznavalcev naredila medvedjo uslugo, saj se je z njimi zamerila marsikateremu uporabniku. Ti so proti spletni storitvi celo razpisali peticijo in pozvali druge uporabnike k prenehanju uporabe.

Uporabnike spletne storitve Instagram je pošteno razjezila sprememba, ki se nanaša na sistem za razvrščanje slik. Te se namreč odslej ne razvrščajo le po datumu vnosa, ampak tudi po drugih kriterijih, ki jih določa poseben algoritem na podlagi aktivnosti drugih uporabnikov. Težava nastane predvsem takrat, ko si uporabnik želi ponovno ogledati sliko, ki jo je videl prejšnji dan. Zaradi delovanja algoritma se ta namreč lahko nahaja precej nižje v zadetkih kot dan prej, kar bo marsikateremu uporabniku družbenega omrežja Instagram nedvomno povzročalo veliko preglavic.

Na srečo je nov sistem razvrščanja slik trenutno omejen le na manjšo skupino uporabnikov. Trenutno še ni podatka o tem, ali bo novost kmalu na voljo še preostalim uporabnikom. Če se bo to dejansko zgodilo, so mnogi poznavalci prepričani, da bo število uporabnikov Instagrama pričelo naglo upadati, saj mnogi uporabniki tej spremembi še sedaj ostro nasprotujejo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več