Računalništvo, telefonija
10.10.2014 12:55

Deli z drugimi:

Share

Vsak peti nov računalnik nosi logotip Lenovo

Analitsko podjetje IDC je v svojem četrtletnem poročilu o prodaji računalnikov že šesto četrtletje zapored na vrh uvrstilo podjetje Lenovo. Družba je v tretjem četrtletju (Q3 2014) dosegla rekorden globalni tržni delež, ki je v omenjenem obdobju znašal že 20 %. V letu dni je Lenovo uspel povečati prodajo računalnikov za 11,2 odstotka, medtem ko je tržišče računalnikov nazadovalo za 1,7 %. Kitajski velikan je po svetu v preteklih treh mesecih prodal kar 15,7 milijona računalnikov.
Vsak peti nov računalnik nosi logotip Lenovo
Vsak peti nov računalnik nosi logotip Lenovo

Družba Lenovo je brez dvoma največji proizvajalec računalnikov na svetu, saj je zabeležila najvišji četrtletni globalni tržni delež doslej. Ta po poročilih analitskih hiš Gartner in IDC za tretje četrtletje 2014 znaša 20 odstotkov.

“Obvladovati petino trga računalnikov je še en mejnik podjetja Lenovo, dosegli smo ga hitreje od pričakovanj. Medtem ko druga podjetja iščejo načine, kako uspeti, mi uresničujemo svojo strategijo in vizijo. Upoštevaje prodajo računalnikov in tablic smo danes številka dve na svetu, sicer pa tretji največji proizvajalec tablic in strežnikov. Kmalu bomo tudi tretji največji proizvajalec pametnih telefonov. A tudi v času, ko se prihodki podjetja približujejo številki 50 milijard, ostajamo na trdnih tleh in stavimo na prilagodljivost,” je povedal izvršni direktor družbe Lenovo Yang Yuanqing.

V Lenovu so prepričani v nadaljno rast poslovanja. K tej bosta prispevali tudi zadnji pridobitvi, strežniki System X ter rešitve podjetja Motorola Mobility, saj sedaj podjetje stavi tako na prodajo računalnikov, mobilnih naprav kot tudi rešitev za poslovna okolja. Na dolgi rok želi Lenovo zgraditi prepoznaven ekosistem rešitev.


“Še ta teden bomo javnosti predstavili nove inovacije v družini prilagodljivih računalnikov YOGA, ki bodo pokazali vse vrline našega razvoja – tehnološke inovacije, kreativnost in vrhunsko oblikovanje,” je dodal Yuanqing.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več