Digitalizacija
15.01.2014 16:39
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google je današnji doodle posvetil pisatelju Josipu Vandotu

Google je danes v počastitev 130. letnice rojstva slovenskega mladinskega pisatelja Josipa Vandota objavil poseben priložnostni logotip (doodle) z motivom Kekca. Avtor današnjega doodla je Brian Kaas, Googlov ilustrator in oblikovalec, ki bo danes tudi razglasil najboljšo risbo prvega slovenskega natečaja Doodle4Google.
Google je doodle posvetil pisatelju Josipu Vandotu
Google je doodle posvetil pisatelju Josipu Vandotu

Google, ki s priložnostnimi logotipi obeležuje praznike, obletnice in življenja slavnih umetnikov, pionirjev ter znanstvenikov, ki so oblikovali in zaznamovali svet, se je danes priklonil slovenskemu mladinskemu pisatelju, Josipu Vandotu. Priložnostni logotip je objavljen na slovenski domači strani iskalnika Google.

Avtor današnjega doodla je Googlov ilustrator in oblikovalec Brian Kaas, ki bo danes tudi razlasil najboljšo risbo prvega slovenskega natečaja Doodle4Google, na katerega je prisepelo kar 3000 del.

Že objavljeni priložnostni logotipi, ki jih je Google objavil v počastitev obeležitve slovenskih praznikov, obletnic in življenja slavnih umetnikov, pionirjev ter znanstvenikov, ki so oblikovali svet, so bili:

Google je 22. oktobra tudi objavil natečaj Doodle 4 Google, s katerim k oblikovanju priložnostnega logotipa oziroma doodla na temo “Slovenija in jaz” prvič povabil tudi slovenske učence. Zmagovalni doodle bo nadomestil Googlov logotip na slovenski domači strani iskalnika 23. januarja 2014, natanko dve leti po objavi prvega slovenskega doodla.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GRAYLING d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GRAYLING d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GRAYLING d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več